Бившият треньор на Джокович: Разделихме се, защото ни писна един от друг

Автор: Христина Колева, Труд

Горан Иванишевич наскоро се раздели с Новак Джокович като негов треньор, а сега разкри защо в крайна сметка се стигна до тази развръзка. 
- Знаех, че това време идва. На Новак вече му беше писнало от мен и обратното. Връзките просто приключват, въпреки че се разделихме като приятели. Нямаше никакви битки и винаги ще останем приятели - каза Иванишевич.

Той преживя най-големите си успехи с Джокович, който постигна много рекорди в тениса в периода на сътрудничеството им.

- Новак постигна всички тези успехи и аз му помогнах малко. Беше голяма чест и отговорност да обучавам такъв гений - добави Иванишевич. "Не винаги е било лесно. Имаше проблеми с пандемията, дисквалификацията на US Open и инцидента в Мелбърн. Беше наистина сложно", коментира още Иванишевич, който дебютира като треньор на сърбина на Уимбълдън през 2019 г., когато Джокович спаси два мачбола срещу Роджър Федерер на финала.

- Не помогнах на Новак да спре Роджър. Първи стана Рафаел Надал, следван от Новак. Тримата се насърчаваха взаимно. - припомни си наставникът съревнованието между тримата. 

Въпреки че вече не работят заедно, Иванишевич смята, че Джокович има големи шансове да спечели Ролан Гарос: "Пропадането в Рим не е важно. Турнирите от Големия шлем са различни. Ако е готов психически, ще спечели Ролан Гарос. Мисля, че ще бъде мотивиран. Новак никога не се предава. Големите шлемове са най-важни за него и той винаги намира начин да спечели".

Той говори и за ролята си за победите на Джокович: "Новак винаги имаше отличен сервис, но беше подценяван заради други удари. Работихме върху хвърлянето на топката и укрепването на втория сервис. Тренирахме и волета. Новак ме нае по конкретни причини, а не за да вдигам шум", завърши Иванишевич, цитиран от ръбския вестник "Телеграф". 

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Бившият треньор на Джокович: Разделихме се, защото ни писна един от друг - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!