RTL: Франция подготвя звено от суперсекретни разузнавачи в Естония

Още една африканска държава иска френските войски да напуснат страната

Френските въоръжени сили подготвят ново разузнавателно звено, предназначено да поддържа настъпателни операции, което „би било полезно в Украйна“. Това съобщи радиостанцията RTL, чийто кореспондент успя да наблюдава ученията на това подразделение в Естония, предаде ТАСС.

"Ще проникнем, ще се опитаме да се доближим до вражеските позиции и дори да ги заобиколим. Тогава ще имаме две решения в разузнавателен план. Да разположим наш дрон или използваме добрия стар метод - очите си. Можем да видим немного от обкръжаващата местност. Това много прилича на онова, което виждаме в Украйна и големите равнини на Изтока. Така че това е много интересно за нас“, казва един от членовете на отряда FRAN, старши сержант Кентен.

Твърди се, че бойците от това подразделение „могат да се крият в храстите с часове“, благодарение на камуфлажа, и да използват дронове, за да наблюдават врага от височина 200-300 м. Тази „експериментално подразделение от суперсекретни войници“ е предназначена да идентифицира опорни пунктове на противника, да търси точки за влизане в окопите и да координира действията на щурмовите екипи.

„Старши сержант Кентен и колегите му тренират в реални условия и казват, че са готови да защитят своя естонски съюзник“, добавя кореспондентът на радиостанцията. Той отбелязва, че Франция участва в ученията на НАТО в Естония, в които участват общо 14 хиляди души. Авторът на материала съобщава, че целта на тези учения е „да се покаже на Русия, че нахлуването (в Естония) би било лоша идея“ и именно на тези полигони френската армия „проверява компетентността на новото подразделение, което би било полезно в Украйна".

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: RTL: Франция подготвя звено от суперсекретни разузнавачи в Естония | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!