Радев: Неприемливо е войната и невъзможната победа над Русия да се представят като единствен изход

Неприемливо е продължаването на войната и невъзможната победа над Русия да се представят като единствено възможен изход, това каза президентът Румен Радев. Според него, ако не се сложи край на войната, Украйна ще бъде демографски опустошена и с напълно унищожена инфраструктура, индустрия, производства. Това ще са изключително тежки последици не само за нея, а за цяла Европа.

Крайно опасно е страстите на войната между Русия и Украйна да се разпалват в Европа, а гласовете за мир да се посрещат с изстрели. Отдавна предупредих, че тази война ще се разрасне, но е неприемливо в европейските общества да се насажда нетърпимост към чуждия глас и омраза. Неприемливо е продължаването на войната и невъзможната победа над Русия да се представят като единствено възможен изход.

Опитът за убийство на европейски премиер от радикализиран фанатик заради подкрепата на Роберт Фицо за мира е показателна за последствията от насажданата нетърпимост към чуждото мнение и омраза. За това допринесоха и много политици, партии и медии със своето представяне на всеки различен глас като „проруски“, което е крайно несправедливо и води до негативните последствия. Всички кръвопролития започват с милитаристки призиви, които нямат място в Европа. За опитите насилието да се пренася в Европа трябва да се търси отговорност.

Ако не се сложи край на войната, Украйна ще бъде демографски опустошена и с напълно унищожена инфраструктура, индустрия, производства. Това ще са изключително тежки последици не само за нея, а за цяла Европа. Затова отново призовавам за глас на разума и най-сетне за дипломатически усилия за мир, а не за непрекъснато наливане на оръжие. Защото дали с него, или без него се върви към сходен изход, но разликата ще бъдат хиляди човешки жертви и една опустошена страна, за чието възстановяване ще трябва впоследствие да плащаме.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Радев: Неприемливо е войната и невъзможната победа над Русия да се представят като единствен изход | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!