Джефри Сакс: Украинци, не вярвайте на Блинкен! Ще ви захвърлят, както изоставиха Афганистан

Милиардите долари американска помощ са пари, хвърлени на вятъра, убеден е той

Въпреки обещанията за продължаване на подкрепата, Съединените щати ще изоставят Украйна по същия начин, по който навремето изоставиха Южен Виетнам и Афганистан.

Това заяви американският анализатор проф. Джефри Сакс, смятан за един от най-добрите икономисти в света, в интервю за американския телевизионен водещ и блогър Андрю Наполитано.

Коментирайки посещението на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен в Киев и неговите неясни обещания да продължи да подкрепя Украйна, икономистът отбеляза, че не трябва да се вярва много на американските държавни чиновници.

"Виждали сме това много пъти. Можем да си представим държавния секретар на САЩ в Южен Виетнам, преди хеликоптерът да излети от покрива. Можем да си представим, същата реч, произнесена в Афганистан. Гледали сме това шоу много пъти. Всичко, което искат, е по някакъв начин да изчакат до ноември. Във всичко останало имаше толкова откровени лъжи, че дори не си струва да се обсъжда", заяви Сакс.

Милиардите долари помощ, отпусната на Украйна, са хвърлени на вятъра, защото украинските въоръжени сили няма да успеят да спрат настъплението на руската армия, коментира още той.

"Украинските въоръжени сили търпят пораоение от руските войски. Линиите на защита се рушат. Американската помощ просто изхвърли на вятъра милиарди долари. Няма да спре руската офанзива. И въпросът е колко глупави са Белият дом и американските лидери да продължат ескалацията и да рискуват ядрена война", добави Джефри Сакс.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Джефри Сакс: Украинци, не вярвайте на Блинкен! Ще ви захвърлят, както изоставиха Афганистан

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!