Захарова: Предупреждаваме САЩ, ЕС и контролирания от тях Киев, че си играят с огъня

Във връзка с терористичните атаки на украинските въоръжени сили Русия предупреждава САЩ и ЕС, както и контролирания от тях Киев, че си играят с огъня, Москва няма да остави без отговор посегателствата на нейна територия. Това се казва в коментар на официалния представител на руското външно министерство Мария Захарова, съобщава ТАСС.

"На 16 и 17 май киевският неонацистки режим направи опит за поредна масирана атака с помощта на безпилотни летателни апарати от авиационен тип и безпилотни катери срещу Крим, Краснодарския край и други руски региони.(...) Още веднъж искаме недвусмислено да предупредим Вашингтон, Лондон, Брюксел, други западни столици, както и Киев, който те контролират, че си играят с огъня. Русия няма да остави без отговор подобни посегателства на своя територия“, каза дипломатът.

Захарова подчерта, че зад тези варварски атаки със западно оръжие ясно се очертава профилът на американските и британските куратори на режима на украинския президент Володимир Зеленски.

„Те не само му доставят все по-далекобойни ракети и тежки оръжия, но също така дават зелена светлина за тяхното използване срещу Русия, като по този начин допринасят за по-нататъшното ескалиране на конфликта, изглежда, че Бандеровската клика е повярвала в своята безнаказаност на фона на неотдавнашното увеличаване на пътуванията на западни емисари до Киев“, каза Мария Захарова.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Захарова: Предупреждаваме САЩ, ЕС и контролирания от тях Киев, че си играят с огъня | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!