Читатели на “Гласове”: Това е знак свише, Кире! Казва ти се да си ходиш

Кирил Петков с абсурден и нелеп пост след катастрофата, при която загина човек"Возих се на задната седалка и не съм пострадал". Дреме му на някой за тебе! Няма как да пострадаш в бронирана лимузина Кирчо! За сметка на тебе обаче, другата кола е като смазана от влак! Това е знак свише Кире. Знаци, които ти праща съдбата. Не си на мястото си. Явно, че ти се казва да си ходиш в Канада в ранчото на жена си": безкомпромисният народен анализ в рубриката ни "Вашите гласове". Ако коментарът ви не е сред тях, не се отчайвайте. Ако коментарът ви е изтрит, формулирайте го по друг начин и запазете добрия тон! Публикуваме коментарите на нашите анонимни читатели без редакторска намеса.

Eisblock

Намерих одеве кръстовището на Гугъл Ърт. НСО колата пристига от към Добрич. Двойката пенсионери излизат от градчето и имат стоп. Явно са спрели на стопа. Оглежда се шофьора, не вижда от ляво кола и потегля. Да, ама не: - засилената по наклона и зад завоя НСО кола връхлита подалото се вече на пътното платно возило. И то бива ударена. Нейното напречно движение спрямо връхлетялата кола, вероятно с малък и неуспешен опит да извие в другото платно, отсреща и да се разминат, води до резултантна диагонална посока на двете вклинени коли стигнали чак до отсрещна пътна табела, по-долу, в другото платно на периферията му - видно от снимката. Тези коли идващи от към Добрич коли имат единствено две указателна табела за разклоняване на пътя, но не и знак за ограничение на скоростта. НСО са карали без всякакво съмнение с много превишена скорост. Дали кирчото не е накарал шофьора да бърза? Не е обърнато внимание, че наближават кръстовище. Шофьорът не е реагирал за да премине в насрещното платно и избегне подалата се кола с малка скорост. Можел е защото в насрещното платно не е имало други коли - инак щяха да се нанижат върху двете перпендикулярно вклинени возила. ... Мал шанс и сериозен процент вина на НСО-возилото заради силно превишена скорост пред Т-образно кръстовище.

 

thenewone

Ква е разликата между 120 км/ч и 60 км/ч в такива случаи? Някои мерят спирачен път, кво би станало, ако натиснат спирачки веднага. Реакцията на човек в добра физическа форма е 0.23 сек. - така пишеше в едни книги преди демокрацията. Не знам мнението на британските учени в момента. Това не е толкова интересно. По интересно е какъв е резултатът. 1. Очевидно говорим за удар. 2. Ударът е почти идеално пластичен - цялата кинетична енергия на удрящото возило се трансформира в деформационна работа върху автомобила на жертвата, както и върху хората. Резултатите се видни от снимките. А какви са числата. При съотношение 2:1 на скоростите, кинетичната енергия, т.е. деформационната работа при 120 км/ч е 4 пъти по-голяма от 60 км/ч. По-конкретно: Ако приемем маса на удрящия автомобил по 2000 кг (ако е по-голяма, енергията е по-голяма), кинетичната енергия на автомобила на Киро при 120 км/ч (33.33 м/сек) е 1 110 889 Дж (1 111 кДж = 1.11 Мдж), а при 60 км/ч (16.67 м/сек) е 277 778 Дж (277 кДж = 0.278 Мдж). За по-нагледно - ако един чук с маса 1 кг, падне от височина 1 м (без начална скорост), деформационната работа би била 9.81 Дж.

 

Пешо

Не само са карали с превишена скорост, но са изпреварили на непозволено място където ограничението е 60 км/ч. Удара е в насрещното т.е. на място където не може да се изпреварва. Колата на НСО се намира в насрещното по време на удара и след удара избутват другия автомобил извън платното край пътя влачейки го поне 10 метра.

 

Коментар

"Возих се на задната седалка и не съм пострадал". Дреме му на някой за тебе! Няма как да пострадаш в бронирана лимузина Кирчо! За сметка на тебе обаче, другата кола е като смазана от влак! Това е знак свише Кире. Знаци, които ти праща съдбата. Не си на мястото си. Явно, че ти се казва да си ходиш в Канада в ранчото на жена си.

 

Необичаен

Кире, колко "знаци" Свише трябва да получиш, бе пич? Виждаш ли какво става като гоните свещеници? Моят съвет е да вземаш кинтите и да бегаш, че живота е кратък, а народната омраза и клетви - вечни....

 

Хартиеното кафене

Ох, олекна ми, като разбрах че Кикито е оцелял; нямаше да мога да си изям десерта. Каква радост за умнокресливите, ще имат повод да се надрусат (не че им трябва повод)! Жалко за убития човек и пострадалата жена, дано се оправи.

 

културотрагично

Е, как може след такава трагедия, в която са почернили семейство, да бързат да турят снимка и изречение във Фейса ??? Това са пълни ненормалници за психиатър !!!

 

Ghost

В ситуацията не виждам как може да напишеш нещо адекватно и не абсурдно в социална (ексхибиционистка ) мрежа. В друга география и култура вместо да пишеш си правиш сепуко .

 

невероятно

Когато се случи нещо такова, нормалните хора (дори да не са формално лично виновни), винаги търсят вината първо в себе си и се терзаят, дали не би се разминала тая беда, ако ли се бяха държали по-сдържано и разумно. Вие как мислите, дали шофьорът от НСО (който ще опере пешкира задължително), по собствена инициатива е натискал газта до дупка. И най-важният въпрос - що щат Кирил Петков и Найо Тицин в кола на НСО в предизборна кампания? Дали останалите кандидат-депутати бръмчат с такива коли в тази кампания и ако ли е така, защо? Защо бе! Кой плаща този разврат?

 

2979

Продължаваме-към-Пропастта

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Читатели на “Гласове”: Това е знак свише, Кире! Казва ти се да си ходиш | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!