НСО призова да не се разпространяват спекулативни хипотези за катастрофата с Кирил Петков

Автор: БТА

Във връзка с трагичния инцидент на 16 май 2024 г. с участие на специализиран автомобил на Националната служба за охрана (НСО), държавната охранителна служба заявява, че оказва всеобхватно съдействие на компетентните органи по воденото следствие. Това съобщи пресцентърът на НСО, предаде БТА.

Автомобил на НСО и друга кола катастрофираха на входа на град Аксаково около 17:30 часа вчера. В колата на националната служба е пътувал съпредседателят на "Продължаваме промяната" (ПП) Кирил Петков, съобщиха от партията вчера. При инцидента загина водачът на другия автомобил.

НСО призовава към въздържание от разпространение на спекулативни, непроверени и необективни тези и хипотези по адрес на участниците в тежкия пътен инцидент, докато компетентните институции не приключат работата си. "Убедени сме, че професионалните действия на разследващите и назначените експертизи ще покажат обективната истина", посочват от службата. Ръководството и съставът на Националната служба за охрана поднасят дълбоки съболезнования на семейството и близките на загиналия при катастрофата водач и изразяват искрена надежда за успешно и скорошно възстановяване на неговата съпруга, добавят от НСО. 

"Това, което е установено безспорен начин, е, че другият автомобил, реално е отнел предимството на НСО. Това каза пред журналисти в Казанлък служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов във връзка с вчерашния пътен инцидент в Аксаково с автомобил на Националната служба за охрана, в който е пътувал съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков, и при който загина мъж, а жена е настанена в болнично заведение с опасност за живота. 

Не мога да коментирам подробности по случая, образувано е производство, което е под надзора на Военна прокуратура, посочи министър Стоянов. Считам, че всичко ще бъде изяснено в рамките на разследването, включително и скоростта, за която в момента доста се говори. Единственият начин това да бъде направено, е автотехническа експертиза, която, предполагам, ще бъде назначена в рамките на днешния ден, посочи той.

Като бивш премиер Кирил Петков има право да бъде охраняван от служители на НСО в продължение на четири години, каза Калин Стоянов в отговор на въпрос защо съпредседателят на "Продължаваме промяната" е пътувал с охрана.  

Източник: БТА

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: НСО призова да не се разпространяват спекулативни хипотези за катастрофата с Кирил Петков | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!