Колега – депутат на Кирил Петков: Той е заповядал на НСО да кара с бясна скорост!

Би Нюз

С позиция от кухнята на Парламента по повод катастрофата с убит човек излезе колегата му Костадин Костадинов, който съще е шеф на ПГ – тази на Възраждане. На снимката с колата на убития ясно се вижда българския флаг, който той е носил зад предното стъкло, което прави цялото убийство с гръмовен символичен знак за присъствието на Промяната в българския обществен живот:

ППДБ прекрачиха всякакви граници! Миналата седмица детето на Божанков без малко да убие друго дете. За този инцидент (слава Богу разминал се без жертви) на всеки простосмъртен досега щеше да му се е стоварила на главата цялата репресивна машина на държавата, и то с основание! На Божанков му се размина напълно! Въпросите какво точно се е случило, дали наистина дете е стреляло (или някой пиян възрастен), отсъствал ли е наистина Божанков и т.н. ще останат без отговор. Причината – намесен е депутат от ППДБ, а той е над закона.

Вчера Кирил Петков се замеси в катастрофа, при която загина човек. Абстрахирам се от факта с какво морално право това лице все още ползва охрана от НСО, макар и законът да му дава формално основание. От две години той не е мин.-председател и никога повече няма да бъде – докога смята да ползва държавна охрана?!?! Особено по време на предизборна кампания? Нещо друго е много по-важно в случая обаче. Очевидно е, че колата на НСО е карала с превишена скорост, но въпросът е защо? Сега ще ви отговоря.

Аз никога не съм ползвал коли на НСО. Като председател на парламентарна група имам право на кола от парламента и шофьор, но те се ползват само докато работи Народното събрание. От момента, в който то излиза във ваканция заради изборите, колата влиза в парламентарния гараж и остава там до началото на работата на следващото Народно събрание. Така е редно, и затова в момента карам частен автомобил.

Редно е да се знае и друго. Шофьорите на парламента, както и тези на НСО, са изключително стриктни и отговорни хора. Те са отлично подготвени водачи и винаги карат абсолютно изрядно. Имат право обаче да нарушават правилата на движение, тъй като колите им са със специален режим на движение. Това става само в два случая – когато има заплаха за хората в колата или когато се закъснява за важно събитие. В първият случай това е решение на шофьора, във втория – на возения от шофьора.

Нека да го кажа напълно ясно – колата на НСО е карала с превишена скорост, защото така е наредил Кирил Петков. Явно много е бързал. Това е причината, защото другото обстоятелство, заплаха за живота на пътниците в колата, не е било налице. Всеки, който е ползвал парламентарни коли или такива на НСО знае, че при нормална ситуация шофьорите карат бързо само ако им се нареди от този, когото возят! Редно е Петков да поеме отговорността за взетото от него решение и да се оттегли от предизборната надпревара, редом с другия разпищолил се депутат Божанков. Вчера загина човек и още едно човешко същество се бори за живота си. Във всеки друг случай досега причинителите на катастрофата щяха да са арестувани и задържани. На Кирил Петков му се разминава. Защо? Ами защото е намесен депутат от ППДБ, а той е над закона. Да не говорим за нелепата, откровено психопатска реакция на Петков и Тицин (който се е возел с него в колата) след катастрофата. Единият говори за липсата на някакви инструменти в пожарната кола, другият си прави снимки пред колата, в която през това време умира човек и друг се бори за живота си. Повръща ми се….

Напълно съм наясно, че трагични инциденти се случват постоянно и ще продължават да се случват, макар и да не го пожелавам никому. Публичните лица обаче не са като другите хора и имат много по-голяма отговорност от останалите. Редно е Петков и Божанков да я поемат и да напуснат депутатските листи и предизборната надпревара.

Фейсбук

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Колега - депутат на Кирил Петков: Той е заповядал на НСО да кара с бясна скорост! - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!