Орбан: Премиерът на Словакия Фицо е между живота и смъртта

Автор: БТА

Словашкият премиер Роберт Фицо е на косъм от смъртта два дни след опита за убийство, който предизвика шокови вълни в Европа, заяви унгарският премиер Виктор Орбан пред общественото радио, предаде Ройтерс.

"Молим се за премиера и подкрепяме Словакия", каза Орбан. "Пожелаваме му бързо възстановяване и завръщане на работа. Роберт Фицо е между живота и смъртта".

По-рано Виктор Орбан заяви, че той е единственият, който се бори за мир в ЕС. "Днес ние трябва да умножим усилията и да се борим за мира сами", заяви вчера във Фейсбук унгарският премиер, който превърна темата за войната в Украйна в залог номер едно на европейските избори на 9 юни.

След връщането на власт на Фицо през октомври, Словакия промени курса и прекрати военната помощ за Украйна, пледирайки същевременно за преговори за мир с Русия, посочва АФП. Премиерът Фицо беше тежко ранен в сряда при нападение в Централна Словакия. "Неговото отсъствие идва в решаващ момент", подчерта Орбан, който се надява да наруши баланса в Европейския парламент. Орбан си остава много близък с Москва въпреки руската инвазия в Украйна, като същевременно отношенията му с Киев са обтегнати, добавя "Франс прес".

Източник: БТА

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Орбан: Премиерът на Словакия Фицо е между живота и смъртта | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!