Нинова бясна за заплатата на Ваня Григорова

Ретро

Корнелия Нинова „захапа“ лошо Ваня Григорова. По време на телевизионно участие преди дни лидерката на БСП посочи, че докато партията е била в управлението, са приети социални политики като безплатни детски градини, увеличени пари за майчинство на втората година, по-ниски данъци за работещи млади семейства с деца, 200 лева ваучери за храна на работници, минимална заплата, която е 50% от средната, 30% увеличение на пенсиите.
„Това е БСП и това е лява политика. Нека избирателите да преценяват по действията, а не по декларациите, че някой е ляв. В „Левицата“ основният участник е АБВ. Партията беше в коалиция с ГЕРБ.

След местните избори Ваня Григорова обеща да повиши заплатите на работещите в транспорта в София, но първата ѝ работа беше да повиши собствената си заплата от 1000 на 6 хиляди лева. Това не е ляво“, изригна Нинова пред Би Ти Ви.

„Докато бяхме в управлението, БСП управляваше Министерството на икономиката и индустрията. Много сериозно оздравихме държавните предприятия и изведохме България на първо място по индустриален растеж в Европа. Месеци след падането на кабинета „Петков“, в който участвах, започна прехвърляне на всички държавни ангажименти към неправителствени организации. Част от социалните грижи се прехвърли към неправителствени организации“, добави председателят на БСП.

Нинова коментира и издигането на Елена Йончева като кандидат за евродепутат от ДПС. „Знаех предварително зависимостите и позициите на Елена Йончева за войната, за Истанбулската конвенция, гласуванията ѝ в ЕП, които бяха в разрез с тези на БСП. Под зависимости визирам КТБ. Излезе, че е осъдена за данъчни неплащания към НАП на офшорна фирма. Зависимите хора са удобни в политиката“, коментира Нинова.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Нинова бясна за заплатата на Ваня Григорова - Retro.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!