Подивял 71 годишен либерал – екстремист простреля Роберт Фицо!

Състоянието на премиера на Словакия Роберт Фицо, срещу когото днес бе извършено покушение, е тежко. Той е ранен в корема и ръката. Откаран е с хеликоптер в болница в Банска Бистрица, защото според лекарите състоянието му не позволява транспортиране до столицата Братислава – много е далече. Предстои да му бъде направена операция, съобщават местните медии.

На страницата на 59-годишния политик във Facebook се появи публикация, която гласи:

Срещу Роберт Фицо днес бе извършен атентат след заседание на правителството в град Хандлова, когато е отишъл при малка група поддръжници, с които да се ръкува. Ранен е на няколко места и в момента е с опасност за живота. В момента той се транспортира с хеликоптер до Банска Бистрица, тъй като транспортирането му до Братислава би отнело твърде много време поради необходимостта от спешна операция. Всичко ще се реши през следващите няколко часа.

Нападателят, който е задържан, е 71-годишен пенсионер на име Юрай Ч. от град Левице.

Охраната по-бавна от 71-годишен пенсионер?!

Мотивите му са неизвестни. Според някои словашки медии става дума за словашкия писател Юрай Чинтула. Освен основната си дейност, той е бил активист на либералната партия „Прогресивна Словакия“. Преди опита за убийство той е извикал на премиера: „Робо, ела тук“ – и е открил огън.

Оръжието, с което е извършено престъплението е законно притежавано.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Подивял 71 годишен либерал - екстремист простреля Роберт Фицо! - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!