Най-неочаквано Германия забрани продажбата на смартфоните и таблетите на Lenovo и Motorola

Много от тези устройства вече са изчезнали от официалните уеб сайтове на брандовете.

kaldata.com

Съдът на Германия на 11-ти май 2024 г. реши да забрани продажбата на устройства на брандовете Lenovo и Motorola. Информацията е предоставена от изданието Gizchina. Под забраната попаднаха някои модели таблети, смартфони и лаптопи, които използват WWAN модули за безжична комуникация, които отговарят за свързването на устройствата с мобилния интернет.

Факт е, че патентът за WWAN-модулите, интегрирани в оборудването на Lenovo и Motorola, принадлежи на InterDigital. Компанията смята, че двете марки не са лицензирали технологията и не са платили нищо на InterDigital. В същото време Lenovo и Motorola смятат, че претенциите на InterDigital са неоснователни.

След като Окръжният съд в Мюнхен отсъди в полза на InterDigital, забранените продукти изчезнаха от германските уеб сайтове на Lenovo и Motorola. Списъкът на забранените устройства включва всички устройства, които използват мобилните мрежи GSM, UMTS, LTE и 5G. Такъв например е смартфонът Edge 50 Ultra, излязъл на пазара през пролетта на 2024 г.

Следващото съдебно дело между Lenovo и InterDigital ще се проведе в Лондон на 10-ти юни. По време на следващия процес съдът трябва да определи глобалната ставка на лицензите за технологиите на InterDigital. Експертите считат, че Lenovo и Motorola все още имат шанс да се върнат на германския пазар и да не загубят пазарите в други страни от ЕС, ако Lenovo плати глобата на InterDigital и заплати всички лицензи за тези устройства, които са били пуснати без нея и ще бъдат произведени в бъдеще.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Най-неочаквано Германия забрани продажбата на смартфоните и таблетите на Lenovo и Motorola - kaldata.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!