СТАВА ГОРЕЩО! Избухва огромно недоволство срещу Терзиев - таксиджии блокират София

ПИК

Протест в знак на несъгласие със закриване на таксиметрови стоянки в София организира Националният таксиметров синдикат.

Демонстрацията е планирана пред Националния стадион "Васил Левски", откъдето автомобилите ще се придвижат до Столичната община. В хода на протеста автомобилите ще обикалят непрекъснато сградата на Общината, плътно и без да нарушават Закона за движение по пътищата.

Началото на протеста е планирано за 10 часа, като е предвидено той да продължи до 12 часа.

С протеста от бранша настояват за възстановяване на всички унищожени вече места за изчакване на клиенти. Според анализ 40% от таксиметровата инфраструктура в зона център и над 20% от тази в зона първа са практически унищожени от действията на Столичната община, пише БГНЕС.

Ключови места от централната градска част са оставени изцяло без каквато и да е таксиметрова инфраструктура. Това създава изключителни трудности в работата на заетите в таксиметровия превоз на пътници в София, твърдят синдикалистите.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: СТАВА ГОРЕЩО! Избухва огромно недоволство срещу Терзиев - таксиджии блокират София - Информационна агенция ПИК

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!