Собственикът на пистолета, с който синът на Явор Божанков от ПП/ДБ простреля леля си на ВИП парти, ще бъде обвинен

Днес за първи пър Явор Божанков публично коментира инцидента, при който синът му на 11 год. простряля леля си на 12 години с револвер Смир енд Уестън. Самият той даде да се разбере, че няма намерение да напуска политиката заради зловещия инцидент.

Районната прокуратура във Велико Търново съобщи, че на собственика на оръжието, с което беше простреляно дете в Арбанаси, е връчена призовка за явяване в качеството на обвиняем на 16 май 2024 г. Тогава ще бъде определена и мярка за неотклонение на лицето, пишат от прокуратурата. Мъжът беше освободен по-рано в понеделник.

При този инцидент синът на депутата Явор Божанков простреля с година по-голямо момиче, негов роднина, по време на рожден ден в Арбанаси. Собственикът на пистолета, местен бизнесмен, се оправда, че „мръднал до тоалетна“, а оръжието било в сакото му.

Явор Божанков днес обяви, че пистолетът Смит енд Уестън е бил между останалите играчки и така децата се объркали. Версията на Божанков е, че той не е присъствал на ВИП партито, а там е нямало други депутати и политици. Взети били натривки от всички участници. Партито било за рожденния ден на жената на собственика на пистолета, а децата им били съученици.

Не мога да преразкажа това, първо защото има следствена тайна, второ защото не съм бил там. Децата казват, че са го помислили за играчка – очевидно не е съхранявано правилно. Вкъщи ми разказаха, че е станало за секунди, докато всички деца са били с различни играчки и са си мислили, че това е просто една от играчките. Раненото дете е сестра на моята съпруга. Рожденият ден е на майката на друго дете. Нашите деца са съученици, ходят в едно училище в един и същи клас“, разказа депутатът.

Божанков каза, че не е разговарял със собственика на оръжието. По думите му мъжът е неосъждан и има бизнес, свързан с производство на хляб. Познават се, тъй като децата им учат заедно от 1. клас.

Раненото дете е сестра на съпругата на Божанков. В момента то е в болница и се възстановява. Възстановява се и семейството на Явор Божанков. На място е имало детски психолог, който е оказал подкрепа на сина му.

Източници БТВ, Сега

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Собственикът на пистолета, с който синът на Явор Божанков от ПП/ДБ простреля леля си на ВИП парти, ще бъде обвинен - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!