Лорд Кокорчо или Асен Василев паша от Капитан Андреево – стана Шиши от Промяната! СНИМКА

Горд съм да съм фалшификатор!

Би Нюз

Продължаваме Промяната стана сериозна партия и вече си има свой Шиши в първата редица!

“Шиши” е особен прякор в политиката. Да се нарече прякор е груба грешка, защото това е много повече – това е титла, сан и признание от собствения елит, но и от народа, който също участва в даването на тази титла.

Високият сан се дава не само заради външния вид на носителя му и обиколката на неговата талия, но и за особени заслуги на артистичния талант на политическата сцена и в усвояването на обществените средства чрез социално възхитителни, но законово неприемливи методи.

Досега е имало няколко Шишита, номинирани с тази титла, която се равнявана на титлата “лорд” в британската аристократична йерархия или на “паша” в старата Османска империя.

Ако беше патриций в Древен Рим, наш роден Шиши паша щеше да бъде пожизнен сенатор в Римския сенат, Народен трибун или член на Триумвирата. Гай Юлий Цезар и Птолемей Велики, въпреки славното си минало на бойното поле в битки срещу варварите, накрая завършват като обикновени Шишита – диктатори, народни трибуни и цезари, членове на Римския триумвират.
В българската династическа традиция във всяка солидна партия има по едно Шиши, в чийто заден джоб дреме жезъла на Цезар или на Народен трибун. Във всеки парламентарен Триумвират (последният 49-и парламент се управляваше от такъв) има по едно, две или дори – цели три шишита. Жив пример, че един сенатор може да намали талията и пак да остане “Шиши” е сенаторът от община Крушари, Добричко Ивайло Мирчев – Шиши от ДБ.

Като всяка една сериозна и уважаваща себе си партия (ГЕРБ, ДПС, ДБ, ВМРО), която си има Шиши, така и Промяната се сдоби със своя Шиши – бъдещ Народен трибун и Цезар на Сглобката. Това е Асен Василев, на когото добрата кухня в скъпите ресторанти, скъпото вино и хубавите пържоли на народни цени в столовата на МФ, заедно с Митниците и контрабандата, се отразиха благотворно на талията и той доби осанката и титлата “Шиши”. Един път Шиши – завинаги Шиши. Кокорчо паша от Хасково – Свиленград – Капитан Андреево ще остане такъв до края на дните си, защото титлата Шиши или Шишо е за цял живот.

Злите езици мълвят, че титлата Шиши за първи път е дарена на негов близък боен другар от самия Цезар от Банкя, а след това същият първи Шиши връща жеста и от своя страна дарява титлата Шиши на своя верен приятел Цезар от Зайчарника.
Добре дошъл в клуба на Шишковцита на Асен Василев, Кокорчо паша или просто Шиши от митница Капитан Андреево.

Асен Василев трябва да очаква и още едно голямо признание за своя талант, защото по американските стандарти след титлата Шиши обичайно следва и международна слава с престижната номинация за лауреат на приза “Магнитски”.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Лорд Кокорчо или Асен Василев паша от Капитан Андреево - стана Шиши от Промяната! СНИМКА - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!