Невръстният син на Явор Божанков от ПП/ДБ простеля леля си с боен пистолет на приятел на баща му

BNEWS

Инцидентът е станал в Арбанаси над Велико Търново и няма загинали. Простреляното дете е ранено, но без опасност за живота. За тежкия инцидент информира и депутатът от ПП/ДБ.

Домакинът, с чийто пистолет е стрелял Божанков младши, е бизнесмен и е празнувал рожден ден във великотърновското село. Гостите му са били големци от общината, присъствали са и депутати, сред тях е бил и народният представител Явор Божанков. Именно единият от синовете му е прострелял другото дете в крака. Детето му се пада леля. То е откарано в болница, без опасност за живота. Не е ясно откъде са намерили пистолета, който бил на рожденика. Неговата майка работи в общината във Велико Търново. Ще се проверява как се в стигнало до инцидента. Детето на Божанков е на по-малко от 14 години и няма как да носи наказателна отговорност. Такава може да се търси от собственика на пистолета, който го е оставил без надзор и го е съхранявал неправилно. Оръжието е бойно и е законно.

Ето коментара на самия Божанков:
“Моля за разбиране в този момент. Това написа първо той и разказа за целия случай, станал преди минути!

За сега зная само, че на рожден ден в с.Арабанси, на който присъстват децата ми с майка им, децата намират оръжие, което мислят за играчка. Но не е. Оръжието е на собственика на къщата. Големият ми син е в шок. Лелята на сина ми, която е годинка по-голяма от него е вече добре – ранена в пръста на крачето. Можело е да се случи и най-лошото. Благодарим на Господ, че не е.

Не отговарям на телефона на вашите обаждания защото в този момент отивам при децата и искам да бъда до тях.”

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ИЗВЪНРЕДНО в BNEWS! Невръстният син на Явор Божанков от ПП/ДБ простеля леля си с боен пистолет на приятел на баща му - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!