Макрон отново заговори за военно възпиране на Русия. "Фигаро": Той обича да се прави на...

Френският президент Еманюел Макрон обича да се прави на военен лидер. Това написа "Фигаро" по повод думите на френския президент, че може да се наложи Русия да бъде възпряна с военни сили. Макрон каза това във видеоклип, отговаряйки на въпроси на потребители на социалните мрежи.

"Очевидно е, че Еманюел Макрон обича да се прави на военен лидер. На първо място, в края на февруари той предложи изпращането на френски войски да не бъде "изключено в динамиката" на ситуацията", се казва в публикацията.

Изданието припомня и думите на Макрон от 2 май, когато той отново заяви, че не изключва възможността за изпращане на войски от Европа в Украйна.

Днес Макрон заяви още, че "се надява с всички сили", че няма да се наложи Париж да се включи във военни действия.

Еманюел Макрон каза, че в някакъв момент европейците трябва да са готови да спрат Русия да продължи напред в Украйна, но най-искрено се надява, че "няма да ни се наложи да воюваме". 

"Ако искаме мир, трябва да го защитим. Затова трябва да се въоръжим и затова трябва да бъдем възпиращ фактор и да бъдем убедителни за нашите опоненти, като им казваме: "Ако отидете твърде далеч и застрашите нашите интереси и сигурност, тогава не изключвам намеса", каза Макрон. 

Той подчерта, че суверенитетът и териториалната цялост на Украйна са застрашени, но в същото време върховенството на закона и общите правила също са под заплаха. 

"И ако оставим всичко както е в Украйна, тогава ще победи правото на най-силния. А ние не можем да бъдем в безопасност, защото това се случва на 1500 км от нас... Така че нашето бъдеще и нашата сигурност са заложени на карта в Украйна", заключи френският президент. 

Източник: Известия, Украинская правда, "Фигаро"

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Макрон отново заговори за военно възпиране на Русия. "Фигаро": Той обича да се прави на военен лидер | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!