ИЗВЪНРЕДНО! Русия започна мощна сухопътна офанзива към втория по големина украински град Харков

Русия е започнала сухопътна офанзива в района на Харков, съобщи украинското министерство на отбраната. Руските сили са напреднали около километър в североизточната украинска област, според украински високопоставен източник, цитиран от Ройтерс. Целта е да завземат поне 10 километра, за да бъде създадена буферна зона.

Нападението отваря нов фронт във войната, посочва Ройтерс. Киев изпраща подкрепления към граничния град Вовчанск, където се водят сражения. Украинските сили са подготвени за нова руска сухопътна офанзива на границата с Харковска област, заяви президентът Володимир Зеленски.

По-рано стана ясно, че руски диверсионни групи са се опитали да проникнат през границата в Харковска област. Управителят Олег Синегубов написа в Телеграм, че украинските сили са успели да ги отблъснат и да задържат позициите си.

При руски атаки тази нощ украинската отбрана е успяла да унижощи всичките 10 дрона. В Харков са пострадали двама души и са нанесени щети по жилищни сгради.

Същевременно украинска атака с дрон е предизвикала пожар в петролна рафинерия в руската Калужка област, предаде Ройтерс, като се позова на руските служби за справяне с извънредните ситуации. Пожарът бързо е бил потушен. При атаката няма пострадали.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ИЗВЪНРЕДНО! Русия започна мощна сухопътна офанзива към втория по големина украински град Харков - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!