Калин Стоянов: Кирил Петков се разследва от МВР и Прокуратурата за измами и фалшификации!

Образувано е досъдебно производство по казуса с напускането на Кирил Петков на сдружението „Да запазим Корал“.

Това потвърди министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Производството се ръководи от СДВР, а подробности по него може да даде прокуратурата, поясни той.

Само преди дни, стана ясно, че още от миналия август прокуратурата води дело за документно престъпление, свързано с освобождаването на Кирил Петков като член на Управителния съвет на Сдружение „Да опазим Корал“. Това обяви Софийската районна прокуратура, след като „Биволъ“ излезе с публикация, в която се твърди че Кирил Петков е станал служебен министър на икономиката с цената на фалшифицирани документи и фактическа измама, представени на Агенцията по вписванията от Лена Бориславова.

„Производството е образувано за това, че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Лена Бориславова по електронен път до Агенция по вписванията, изискуемо по силата на Търговския закон за удостоверяване на обстоятелства – освобождаване на Кирил Петков от длъжността член на УС на Сдружение „Да запазим Корал“ и избирането на негово място на Мартин Драгулев. Като същото следва да е извършено на заседание на Общото събрание на сдружението, за което се твърди, че е проведено на 6 май 2021 г.“, гласеше съобщението на държавното обвинение.

От него се разбра, че за изминалата почти година са разпитани 10 свидетели и са проведени оперативно-издирвателни мероприятия. „Към делото са приобщени множество относими документи, изискана е и справка от Сдружение „Да запазим Корал“, посочва районната прокуратура.

„В хода на разследването са установени данни за извършване и на други документни престъпления – съставяне и използване на неистински документи, представени пред Агенцията по вписванията. В тази връзка предстоят и още разпити на лица, имащи отношение към извършените действия, както и приобщаване на техни сравнителни образци на подписи и почерк“, обяснява още прокуратурата, без да дава подробности.

Източник: Епицентър

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Калин Стоянов: Образувано е досъдебно производство по казуса с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Калин Стоянов: Кирил Петков се разследва от МВР и Прокуратурата за измами и фалшификации! - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!