Кметът на Дупница издигна руското знаме за 9 май, съветник от ДБ го изхвърли на боклука (Видео)

Снимка: Фейсбук

Кметът на Дупница Първан Дангов издигна на пилона пред сградата на общината руското знаме заедно до българското и това на Европейския съюз по случай 9 май – денят на победата над нацизма. Дангов съобщи, че е получил обаждане от Държавната агенция „Национална сигурност“ знамето да бъде свалено.

Флагът на два пъти свали Николай Табаков, общински съветник от „Демократична България“ и кандидат за депутат на предстоящите избори. В социалните мрежи бяха публикувани видеа, на които се вижда как Табаков сваля знамето от пилона и го хвърля в кофа за смет.

„Не виждам нищо лошо в това, руското знаме да бъде пред общината в днешния ден“, каза за БТА кметът на Дупница Първан Дангов. Той посочи, че България не е преустановила дипломатически отношения с Руската федерация.

NYT: ВСУ не могат да се справят с броя на убитите и изчезналите войници

Ситуацията се влошава: Business Insider посочи един от най-големите проблеми на Украйна във войната

Западът е готов да използва украинския народ до пълното му унищожаване

Британският министър на въоръжените сили пристигна в България за да... #@!

Военният кореспондент Кристел Неан: Вече има френски военни на бойното поле в Украйна

Действах под афект, плодащът е озвучен с „Вставай страна огромная“, а на пилона пред общината се вее руското знаме, коментира Табаков, който призна, че на два пъти е свалил флага от пилона пред сградата на общината. От полицията в Кюстендил съобщиха за БТА, че има подаден сигнал, по който се работи, а за случая е уведомена прокуратурата.

В София напрежение предизвика и шествието на „Безсмъртния полк“, което се проведе по случай 9 май. Столичната община забрани шествието.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Кметът на Дупница издигна руското знаме за 9 май, съветник от ДБ го изхвърли на боклука

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!