Българофобите от ВМРО – ДПМНЕ взеха с изборен погром властта в Македония! Гордана Силяновска стана президент

Предстои България да плати жестока цена за глупостите и предателствата на Кирил Петков и първия кабинет на ПП спрямо Македония. Новата власт в РСМ ще иска предоговаряне и на малкото позиции, които България запази след грандиозните отстъпки, направени от проамериканското марионетно правителство на Кирил Петков.


“Успяхме, успяхме! Македония победи, историческа победа на народа”, бяха първите думи на председателя на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, обявявайки изборната победа на партията си в централата й.

Думите му се излъчваха пред събралите се да празнуват симпатизанти на видео-стена на площада пред централата.

„Тази вечер те са окончателно победени. Предателствата и разделението са победени. Престъпността, корупцията и некомпетентността на предишното правителство направиха така, че държавата да рухне и хората да страдат. Тези стотина души от СДСМ и ДСИ имат главоболие днес, защото знаят, че ще им бъде потърсена отговорност. Бойкотът на ДСИ също беше победен. (…) ДСИ са се превърнали в силно криминализирано образувание. Време е те да се присъединят към опозицията заедно със СДСМ“, каза Мицкоски.

Той обяви „добри новини” през първите 100 дни от бъдещото управление на ВМРО-ДПМНЕ за гражданите и икономиката на страната.

„Скоро ще започнем преговори, за да направим най-добрата коалиция за страната ни. Ще съставим правителството в най-кратки срокове при прозрачен процес”, обеща Мицкоски, който обяви, че сега е време за празнуване, а още утре ще бъдат определени „принципите за съставяне на правителство, от които няма да отстъпи”.

От централата на ВМРО-ДПМНЕ множеството се отправи към централния площад на Скопие, за да отбележи победата, където вече се виждат предприемчивите продавачи на пуканки и знамена.

При обработени 81,22 процента от изборните протоколи за парламентарните избори Държавната избирателна комисия съобщи, че ВМРО-ДПМНЕ ще получи 59 места в 120-местния парламент. За гласуване на новото правителство са необходими 61 гласа. Новата коалиция ще бъде сформирана между ВМРО и опозицията от албанската коалиция “Вреди – VLEN” с общо 72 депутати.

Същевременно след обработката на 95 на сто от протоколите кандидатката на ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска-Давкова е победител във втория кръг на президентските избори с 65,04 процента спрямо 29,29 процента за нейния опонент – досегашния президент Стево Пендаровски, подкрепен от СДСМ.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Българофобите от ВМРО - ДПМНЕ взеха с изборен погром властта в Македония! Гордана Силяновска стана президент - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!