В САЩ също заговориха за пращане на войски в Украйна

Лидерът на демократите в Камарата на представителите заяви, че при поражение на Киев, Вашингтон ще бъде принуден да се намеси пряко в конфликта

Снимка: Pavel Golovkin/AP/БТА

Лидерът на демократите в Камарата на представителите Хаким Джефрис заяви, че САЩ трябва да продължат да подкрепят Украйна, за да предотвратят по-широка война, и обвини за забавянето на подпомагането на борбата срещу Русия "пропутинската фракция" в Републиканската партия, съобщи Си Би Ес Нюз.

"Не можем да оставим Украйна да падне, защото ако това стане, има значителна вероятност Америка да се наложи да влезе в конфликта - не просто с нашите пари, а с нашите военнослужещи и жени", каза Джефрис.

Джефрис обясни, че според него руският президент Владимир Путин се стреми да възстанови Съветския съюз и по този начин ще застраши съюзниците от НАТО. Нахлуването на Путин в съседна Грузия не спря дотук, посочи Джефрис, както и превземането на Крим и Източна Украйна.

"Трябва ли да вярваме, че пред лицето на този вид последователна агресия, че ако позволим на Владимир Путин да успее в Украйна, той ще спре само в Украйна? Разбира се, че не", заяви Джефрис.

Миналия месец Конгресът одобри дългоочаквания законопроект за предоставяне на военна и хуманитарна помощ за Украйна в размер на 61 млрд. долара. Първият голям пакет от помощи от декември 2022 г. насам дойде след месеци на борба и безизходица в Конгреса, заради републиканците, които са разделени по отношение на чуждестранната помощ за Украйна.

"В Републиканската партия има нарастваща пропутинска фракция, която не иска да подкрепи Украйна и по някаква причина смята, че Русия не е враг на Съединените американски щати", каза още Джефрис.

Путин нареди Русия да извади ядрените си оръжия срещу Запада!

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци:

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!