ГЕРБ ги разкри: “Частната детска болница” е дело на служебния кабинет на Радев и на ПП/ДБ! Нищо, че ще я дават на ДАНС

Д-р проф. Костадин Ангелов извади на бял свят истината за частната детска болница “Мама и аз”. Тя получава зелена светлина от служебното правителство на Румен Радев и от Здравната каса с председателя, който предложиха ПП и ДБ.

Ето и цялата история на казуса с “Майка и дете” с имена и дати, описана от проф. Ангелов, бивш здравен министър и няколко пъти депутат от ПП ГЕРБ:.

Частната болница “Мама и аз” получава “зелена светлина” през април 2023 г.
Подписите са на тогавашния шеф на ИАМН Росен Коларов и управителя на НЗОК Йорданка Пенкова. Тогава на власт е служебният кабинет на Румен Радев.

10 дни след идването на кабинета “Денков”, ИАМН прави втора, допълнителна комплексна оценка. Росен Коларов подписва и нея. МЗ и Христо Хинков не искат становище от НЗОК.

В края на 2023-та, Станимир Михайлов (да, онзи същият от ПП), като шеф на НЗОК дава положително становище за финансиране на “Мама и аз”.

Март, тази година, ИАМН, ръководена от Иванка Динева подписва комплексна оценка, в която е сменен само адресът на болницата. Чисто формална процедура, без в нея да има промяна в броя на легла, клиники и дейности.

Такива са фактите и документите, а те говорят, че вратата за болницата е открехната от служебния кабинет на Радев и широко отворена от хората на ПП в здравеопазването.
И сега щели да пращат решението на ДАНС и прокуратурата.
Ами, питайте си вашите хора, защо подписаха разрешителните за “Мама и аз”.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ГЕРБ ги разкри: “Частната детска болница” е дело на служебния кабинет на Радев и на ПП/ДБ! Нищо, че ще я дават на ДАНС - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!