Новият модерен затвор на Киро и Асен е готов и отваря вратите си тъкмо за тях! СНИМКИ

Гордостта на Промяната – Новият затвор в Самораново е готов и се готви да посрещне Асен Василев, Киро Петков, Бойко Рашков и всеки друг осъден политик.
(На скимката Киро Петков и Асен Василев плашат Бийко с новия затвот и му обещават да лежи в него на топло.)

Затвор без решетки по норвежки образец с преходни отделения за лишените от свобода, на които им предстои скорошно освобождаване, както и център за обучение на затворническите служители представи пред журналисти днес министърът на правосъдието Мария Павлова 16 месеца след първата копка на строежа.

Копката бе направена помпозно по времето на първата Сглобка на Промяната и Кирил и Асен дори заплашваха опонентите си, че ще лежат в него. Сега все по-вероятно изглежда именно те двамата и Бойко Рашков да търкат наровете като видни ВИП клиенти на новата пандела.
Комплексът се намира в с. Самораново, община Дупница, и е за 400 лишени от свобода, а учебният център – за обучението на 100 затворнически служители.

Prisoners at Halden have private rooms, which all have a fridge, desk and flat-screen TV. Inmates who don’t follow the rules and attend classes and counseling are sent to conventional prisons.

В модерния комплекс, разположен върху обща площ от 150 дка, са изградени още нов арест, мултифукционална сграда включваща фитнес-център, медицински център, кухненски блок, зали за занимания в свободното време. В комплекса има и училище с учебен център, библиотека, параклис. Предвиден е и социален център, в който публични институции, неправителствени организации и граждани могат да участват в инициативи, насочени към по-успешната интеграция и социална включеност на лишените от свобода.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Новият модерен затвор на Киро и Асен е готов и отваря вратите си тъкмо за тях! СНИМКИ - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!