ЗАДКУЛИСИТЕ: Кой е “тарикатът с хотелите”, който заведе шарлатаните Кирил и Асен при Радев с лъжата, че ги праща Посолството? Крие ли дебела руска връзка “Промяната”?

От всички факти и последните снимки, които прокуратурата пусна с Николина Ангелкова и Живко Коцев, може и трябва да се направи обосновано предположение, че този бизнесмен, който пръв води Харвардските шарлатани до Румен Радев, е сегашният шеф на бившата министърка от ГЕРБ – правешкият хотелиер и бивш шеф на Лукойл Валентин Златев.
“Бизнесменът с хотелите”, който бил непартиен и завел на крака при Радев Кирил Петков и Асен Василев, беше осветен от присъствалия на срещата бивш съветник на президента Слави Василев в национален ефир.

Ето я цялата история без имена, разказана от бившият съветник на Румен Радев политологът Слави Василев, чийто баща е известен тъмносин приватизатор и агент на ДС – близкия до Радев бизнесмен и бивш журналист Васил Василев. Класика.
Всички са от едно котило. Тежки връзки с БКП и ДС, милиони и милиарди от Костовата приватизация и близки връзки с всеки, който е на власт – прокопита, василевци, златевци .. един дол червени дренки от байтошовото време.

До лансирането на Кирил Петков и Асен Василев от президента Румен Радев и създаването на „Продължаваме промяната“ се е стигнало, след като служебният премиер Стефан Янев се е скрил, по съвет на млада дама от близкото му обкръжение. Петков и Василев били посочени на президента от известен бизнесмен, като преди това този бизнесмен ги представил в посолството на САЩ.

Това каза политологът Слави Василев в предаването „Контракоментар“ на Асен Генов. По това време, както е известно, Василев работеше в администрацията на президента.

Василев бе категоричен, че „Продължаваме промяната“ не е проект на Радев, а резултат от обстоятелства. А може би добре планирана операция на едно посолство и на известния с и интригите си и купуването на чужди партии Бойко Борисов.

Слави Василев обясни, че президентът е трябвало да даде доверието си на някого, защото по онова време той е бил политикът, който легитимира протестите срещу Бойко Борисов.

„Стефан Янев се скри. Под влиянието на една млада госпожица, в близкото му обкръжение, в много близки професионални отношения… Тя му каза – ти си авторитет, не трябва да вземаш назаем авторитет от прездента Радев. Зле прецени ситуацията. Не съзнаваше, че основният капитал беше Румен Радев, а не Стефан Янев.
Понякога мъжете имат завидната склонност да правят глупави грешки. Той се скри. Тогава трябваше да намерим изход от тази ситуация.“
Това разказа Василев. И продължи:

„Дойде един човек, познат на обществото, непартиен – има бизнес, има хотели, човек който уважавам. Той също е тарикат като много хора в България.“
Според Василев въпросният бизнесмен е бил първо в американското посолство, където бил представил Кирил Петков и Асен Василев. След това пред президента е споменал, че е бил при американския посланик, „без никой да го пита“.

„Те така станаха министри в кабинета на Стефан Янев“, каза Василев.
Той отказа да назове имената на младата дама и на бизнесмена. Според Василев Радев тогава не е искал да прави политически проект. И сега също не иска.

„Даде път на онези двамата не защото онзи е казал, че ги е съгласувал. Понеже тогава така се случи – едва ли не обществото прие, че тези са едва ли не назначени и суфлирани на президента от американския посланик“.

Да добавим и следното. Помните ли кой беше първият пиар на Продължаваме Промяната, който измисли дори името им преди да напусне разочарован от тяхната глупост. Диана Дамянова – бившият корпоративен пиар на Лукойл по времето на Валентин Златев като изпълнителен директор. Случайност!?

Дали бизнесменът, известен с тежките си руско – кремълски връзки, е ходил до Посолството на Козяк – това е крайно съмнително. По-скоро някой негов приятел, я Красимир Гергов, я семейство Прокопиеви, са свършили тази благородна работа. Или просто Златев си е отишъл в неговото си посолство – в квартал “Изток”.

Младата дама до Стефан Янев също е била от обкръжението – бивша журналистка от Дневник и Капитал.
По това време интимно близка до Стефан Янев, когото бурите изтикаха на повърхността.

Вероятността “бизнесменът – тарикат” да е бил Валентин Златев е огромна, защото той има връзките с Румен Радев, за да му въздейства – в неговия хотел с пет звезди в Правец Радев е заснет на семейно фото по време на приятелска сватба.

Снимката от хотела в Правец.

По информация на BNEWS от Президентството Златев наистина е бил близък с Радев и е служил дори за посредник между него и Бойко Борисов. Руската връзка между тях също е здрава.
Именно явните връзки с Радев и с Промяната са били истинските причини Бойко Борисов да изхвърли като мръсно коте от партията си Николина Ангелкова и тя да официализира връзката си със Златев.
Тук възниква още един обоснован въпрос – чий проект са Кирил Петков и Асен Василев – на руското или на американското посолство. Играта им с руските господари на Валентин Златев от Лукойл, чийто интереси те защитаваха във властта, дава отговор на този въпрос.

Ако това обосновано предположение в вярно, снимките на Николина Ангелкова с контрабандистите и Живко Коцев от снимките намират логично обяснение. Прокуратурата трябва да търси дебелите връзки в контрабандата на друго ниво – между Асен Василев и Николина Ангелкова и нейния шеф, а не надолу по пирамидата. Ангелкова и Златев сигурно има много за криене в цялата мръсна история, за да стигне дотам, че да твърди, че самата тя не се е разпознала на снимките с нея и с Живко Коцев и часовника.

Още уличаващи факти са срещите на контрабандистите с арестуваната шефка на Митниците Петя Банкова именно в хотела на Златев в Правец – петзвездния Хаят, откъдето за иззетите записи.

Снимките са от Правец:

Ще свърши ли Сарафов своята работа, натискайки педала на газта докрай и включвайки в своето разследване по-сериозно Асен Василев и тандема Ангелкова / Златев. Последното развитите на ситуацията в парламента и прикриването на доклада за митниците от ГЕРБ, ДПС и ПП дава по-скоро отрицателен отговор.
И тук стигаме до логичния въпрос. Дали Валентин Златев не е изпълнил двойна задача за своите бизнеспартньори, лансирайки пред когото трябва един проект на приятеля си Борисов и на Кремъл пред нищо неподозиращия Румен Радев, представяйки го като проект анти ГЕРБ и на американците? Логиката от действията на Кирил Петков и Асен Василев във властта сочи положителен отговор и на този въпрос.

За Златев в един запис Борисов казва, че много обичал да лъже на карти. Значи наистина, освен мащабен бизнесмен, правешкият тайкон е и голям актьор. С мундир от Народния театър.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ЗАДКУЛИСИТЕ: Кой е “тарикатът с хотелите”, който заведе шарлатаните Кирил и Асен при Радев с лъжата, че ги праща Посолството? Крие ли дебела руска връзка “Промяната”? - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!