Наследникът на крал Джордж III: Не искам да мисля какво ще стане, ако Русия...

Граф Тимъти Елиът е министър на отбраната от Камарата на лордовете на Великобритания и беше в София на конференция за сигурността в Черно море

Обединеното кралство ще предостави допълнителни 500 милиона паунда на Киев в допълнение към 2,5 милиарда вече отпуснати за тази финансова година, съобщиха от канцеларията на премиера.

Риши Сунак иска да подчертае ролята на Обединеното кралство в защитата на Украйна. На този фон министърът на отбраната от камарата на лордовете на Великобритания граф Тимъти Елиът беше в София.

Ето какво каза наследникът на крал Джордж III пред bTV:

Познавате ли своите роднини и предци, родени през 950 година след новата ера? Той познава своите. И историята ги познава.

Граф Тимъти Елиът е министър на отбраната от Камарата на лордовете на Великобритания и беше в София на конференция за сигурността в Черно море. 

Част от следващите поколения от аристократичния му род са Хайнрих Лъв от фамилията Велфи, който от 1156 до 1180 г. е херцог на Бавария.

Няколко поколения по-късно от същото семейство в Германия се ражда британският крал Джордж I. От там започва династия, която управлява Британия по време на колонизацията.

Неговите предшественици създават Канада, САЩ, колонизират Индия. Неговият пра-пра-роднина Джордж III е последният британски крал, който управява Съединените щати, губи войната за независимост и признава Съединените американски щати за независима държава. 

Тимъти Елиът Мъри Кунун Монт, седми граф на Минто. Британският министър на отбраната от Камарата на лордовете е сред най-информираните хора в света за реалната ситуация на фронта в Украйна. 

той бе попитан колко критична всъщност е ситуацията.

„Всички са наясно, че когато нация с мащаба на руската федерация атакува една страна, това няма да е лесна ситуация. Но Украинците имат подкрепата на много от техните съюзници.

Украйна показва фантастична защита на своята страна и продължават да го правят.

Техният дух не е сломен. Те са абсолютно подготвени да се сражават и е важно всички ние да ги подкрепяме в тази борба. За да сме сигурни, че тази незаконна агресия бъде спряна“, казва той.

Предава ли свободния свят Украйна? Повече на думи или повече с дела и оръжия е подкрепата.

„Аз не мога да говоря от името на други страни, но това, което засяга нашата страна, ние увеличихме нашата годишна подкрепа за Украйна до 2,5 милиарда паунда за тази година, което е увеличение с 200 милиона в сравнение с миналата година.

И голяма част от тази помощ е за дронове и подобни технологии. Важно е всеки от нас да прави това, което може. Това ще е дълга борба. И ние ще сме там до края".

Какво ще означава за България, за Великобритания, за света, ако Русия успее да постигне своите цели в Украйна?

Не си струва дори да мислим за това. Експанзията на Русия не е за доброто на никой. И НАТО е изключително ефективен отбранителен съюз. И наскоро беше допълнително подсилен с Финландия и Швеция. НАТО има надмощие и е много фокусиран върху това голямо предизвикателство“, коментира Елиът.

Работят ли санкциите? И продължават ли руските олигарски да се чувстват все така комфортно в Лондон?

Граф Елиът отбелязва, че Великобритания е замразила активи на руски олиграси на стойност 20 милиарда пауда.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Наследникът на крал Джордж III: Не искам да мисля какво ще стане, ако Русия...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!