Пълното видео с Димитър Стоянов: журналистът първи налита на бой и вади пистолет след забележка за неправилно паркиране

Пълното видео от инцидента с журналиста Димитър Стоянов, публикувано във Фейсбук, показва, че той първи посяга на бой и вади пистолет срещу мъж, който му прави забележка за неправилно паркиране. Вчера прокуратурата повдигна обвинение срещу Стоянов за хулиганство и заплаха за убийство с боен пистолет. Той беше освободен под парична гаранция от 5000 лв.

СДВР дадоха пресконференция по случая. „Журналистът Димитър Стоянов е заявил пред колегите от Пето РПУ, че ще дойде да даде обяснения, след като се освидетелства в „Пирогов“. Доста време се е забавил и след направената справка, че такова лице не е било прегледано до момента, колегите са се насочили към спешната болница, за да проверят на място дали има такъв пациент. След намесата на служителите на СДВР лицето е установено и му е дадена възможността да се освидетелства при дежурен лекар в „Пирогов“ и след това е задържано“. Това заяви директорът на Столичната дирекция на полицията Любомир Николов. Според него забавянето на журналиста е повече от 4 часа.

Димитър Стоянов разказа своята версия за случилото се.

„Имах два избора – или да вляза и да го ритам, докато шава, или да туширам конфликта, защото очевидно той не разбира от дума. Реших, че е по-добре да го респектирам“, каза журналистът пред БНР. – „Прецених, че е по-опасно сбиване, защото, ако му нанеса средна или тежка телесна повреда, сега щях да бъда обвиняем за убийство, а там е 3-5 години по НК. В този момент прецених, че искам да туширам този конфликт“. Така той обясни своята версия защо е извадил пистолет.

„Слизам от колата, отивам до ветеринарната аптека, точно в този момент лице, което е до магазина за алкохол, на 15 м от мен, започва да ме заплашва и псува. Колата ми е на аварийни и не пречи. Този човек агресира против мен, беше много пиян и според мен в тежка наркоза. Той първи ме удари в гърдите и аз го бутнах. Продължава да ме псува и обижда и че ще ме убие. Изпуснах си нервите, имаше много заплахи. Всеки път, когато се опитвах да си тръгна, той ми пречи и посяга да ме удари. Той ми нанесе 4-5 удара, а аз само един десен прав, успях да го спра в крак и аз го спирам с крак“, разказа Димитър Стоянов.

Той отрече да е знаел, че мъжът е служител на НАП. „Аз не разбрах, че е служител на НАП. Отидох да се освидетелствам в „Пирогов“ и да подам жалба в 5-о РПУ и там ме задържаха. Аз съм този, който подаде сигнала на 112 и отказаха да дойдат на място. Бързах за тв участие и като казаха, че нямат екип, потеглих“, каза Стоянов.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Пълното видео с Димитър Стоянов: журналистът първи налита на бой и вади пистолет след забележка за неправилно паркиране

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!