Васил Божков – Черепа отива на съд като бос на ОПГ за изнудване и корупционни престъпления!

Би Нюз

Васил Божков е разкъсан между затвора и политическата кариера на стари години. Божков вече е официално обвиняем в съда, а тъкмо се е регистрирал, за да ходи на избори за български и европейски парламент. Радостта от участието му в предизборната кампания трая твърде кратко:

“Крайно време беше това дело да влезе в съда. 4 години прокуратурата умишлено се мота и лъга. Вкара делото в съда, един ден преди да изтече мярката “домашен арест”, за да не мога да се включа активно в предстоящите избори. Опитват се да спрат неизбежното.”, това сподели препатилият Череп на феновете си във фейсбук, които обаче не са много големии мераклии да ходят до урните заради него.

Софийската градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийския градски съд (СГС) по разследване за организирана престъпна група за изнудване, длъжностни и корупционни престъпления. Това каза пред журналисти Ангел Кънев от СГП.

Васил Божков е предаден на съд като подбудител в съучастие с длъжностни лица от Държавна комисия по хазарта (ДКХ), които са допуснали да не се таксуват и да не се събират в пълен размер дължими такси по Закона за хазарта. Вследствие на престъпната дейност са нанесени щети на държавния бюджет в размер на 559 739 164,70 лева, като са събирани много по-ниски такси.

По делото е разпитван и бившият финансов министър Владислав Горанов.

На съд са предадени десет лица. Васил Божков, като организатор и ръководител на групата, а останалите девет – като участници в нея, част от тях в качеството на длъжностни лица от ДКХ. Сред тях и двама бивши председатели, както и съпругата на бизнесмена, посочи Кънев.

Наказателното производство е образувано в закритата вече Специализирана прокуратура през 2019 г., каза той. Разпитани са над 250 свидетели, а обвинителният акт е около 3000 страници.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Васил Божков - Черепа отива на съд като бос на ОПГ за изнудване и корупционни престъпления! - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!