ИЗВЪНРЕДНО! Борисов води преговори с ДБ и Христо Иванов за общ кабинет с премиер Йорданка Фандъкова

По линия на ЕНП върви натиск към Христо Иванов след изборите да напусне либералната коалиция с ПП и заедно с ДСБ да подкрепят правителство с мандата на ГЕРБ и с премиер Йорданка Фандъкова.

Борисов нарочно не бърза да отцепва ДБ и ДСБ, защото знае, че те ще прецакат с преференции кирчовците и ще вкарат повече депутати от тях. ГЕРБ се надяват да имат поне 80 депутати като първа политическа сила и заедно с ДБ и евентуално ИТН да сформират трипартийна коалиция с първия мандат. ДПС ще подкрепя отзад.
Плановете са реинкарнираният политичеси труп Христо Иванов и Слави Трифонов да получат по един представител в регулаторите, а всичко останало да се подели 50:50 между Борисов и Пеевски.

Урсула фон дер Лайен идва в България, за да спои новата Сглобка. Иванов и патрона му от Капитал тези дни били видимо спокойни из столичните ресторанти – оставали и на софрата с Баце и Делян. За разлика от Кирил Петков, който е в истерия и Асен Василев, който се страхува от арест заради контрабандата и подкупите в агенция Митници, която беше под негов контрол.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ИЗВЪНРЕДНО! Борисов води преговори с ДБ и Христо Иванов за общ кабинет с премиер Йорданка Фандъкова - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!