Би Нюз: Ето КОЙ уби Алексей Петров според любимата му придворна журналистка и подхвърленото и от Прокуратурата и МВР

Afera: Разследване за убийството на Алексей Петров. Месец преди убийството от три посоки е предупреден, че ще бъде убит. Кои са трите посоки

Би Нюз

Според сайта за мокри поръчки Афера Алексей Петров е убит на другия ден след курбана, който дава всяка година за оцеляването си, от своята наранена любовница, малко след като създаде Сглобката и няколко дни, след като Черепа, който щеше да го убива и затова е курбанът, му се обадил от Дубай, за да го предупреди, че бил поръчан от един друг, с когото били приятели.
Вероятно мотивите са, все пак те са най-важни, че вероломната любовница е била против Сглобката още от самото начало и в решила да действа превантивно.

(Снимката е илюстративна и е последната снимка приживе на жертвата)

Така звучи в едно – две изречение очеркът от варненското издание днес, който има претенции за журналайско разследване. Само, че разследващата журналистика не е да получаваш снимки на голи чичковци и пълни шкафчета по пощата и да ги пускаш.

За да е пълна турската сапунка и Татко Петко на Кирчо Петков е включен в сценария с разговор по телефона в деня на курбана, часове преди самото убийство. На сцената излиза и един дрон, който трябвало да пази Трактора в гората, вместо живата охрана в храстите и дърветата.
Има и още един пикантен зеленчук в цялата туршия. Като кисела краставичка в царската туршия на Томова е добавен и Пламен Бобоков, който от близък на Алексей Петров се превърнал във враг на бившата му изгора след убийството. Петров му бил и гарант по кредитите.

От целия разказ с наброски и нелепици поне става ясно, че дори и за прокурорите персонажите на Черепа, Бобока и Татко Петко са далеч от истинската сюжетна линия на събитията – убийството на Алексей Петров – Трактора. Ако бяха наблизо, отдавна да си гризнали дръвцето.

В материала на Томова се съдържат и малко количество достоверни криминалистични данни, подхвърлени нарочно от МВР и Прокуратурата или накратко – от разследващите. Те са дадени, за да добие малко достоверност цяпостната абсурдна картина. Описано е самото убийство с детайлите и подробностите, като обръщането на трупа и пощадата на свидетелката, което също е станало ясно от нейните показания и експертизата. Данните за битовите взаимоотношения на Петров с любовницата му са добити впоследствие от разпити на близки и свидетели от обкръжението на мъртвия.
Всичко това е извадено от кориците на вече студеното досие и омешано за целите на пасквила в Афера.

Защо Афера и каква е целта?

Томова го раздаваше особено близка до Алексей Петров през годините, но сега определено го предава след смъртта му, обслужвайки абсолютно безобразно нечий интерес, който в случая не е приятелски настроен към истината. Може би Трактора е прав, че винаги е гледал на нея с известна насмешка приживе.

Защо Веселина Томова нарочва бившата изгора на любимия си персонаж от книжките за улицата?

На пръв поглед, за да отклони вниманието от истинските поръчители. В любовта и бизнеса всяко първо обяснение е най-вярно казват евреите.
Има ли потенциал Ива Павлова да поръча мъжа си, за да му попречи да прехвърли на друга жена фирмите си и “Лев инс”?
Алексей Петров не може да бъде поръчан от всеки в тази държава и сигурно
хората, които биха имали ресурса да свършат това – се броят на пръстите на едната ръка, но имат ли мотиви да го направят?
Внушенията в творческия очерк на Афера попадат изцяло към бившата любовница на Алексей Петров, на която са приписани всичките му фирми и имоти и с която той се канел от поне няколко години да се раздели.
С днешна дата “Лев инс” е на тезгяха и се продава за 1 милиард лева, пише Афера и директно внушава, че “веселата вдовица” гледа да се отърве и иска да капитализира. Това автоматично означава, че зад Павлова не седи сериозен фактор, а обратно – факторите са срещу нея и зад гърба на …Веска от Варна.
Ако товва е вярно, а то вероятно е от малкото изцяло верни неща в съчиненията на Томова, има само един въпрос. Кой иска да купи бизнеса със застраховките на убития Петров и притиска с медиен рекет Ива Павлова да продава?

Очевидно прокуратурата няма никакви доказателства срещу съпричастност на Павлова, иначе за една година все щеше да действа. А тя, притисната от факти и доказателства, щеше да продаде на 1/10 от стойността на Лев инс.
Правилото на уличния бизнес е само едно. Този, който по – късно вземе бизнеса на убития, той на 90% има пръст в убийството. И на 100% е пуснал мократа поръчка срещу наследничката на империята в пощенската кутия на Веселина от Афера. Да следваме здравата логика. “Идва ли краят на Лев инс” звучи като закана, заплаха и подканване да се продава преди пасквилите от Афера да се появят по Нова и БТВ! Това не е заглавие за журналистически труд. Това е бухалка.

Ето какво написа собственикът на Либерта Бг и разследващ журналист Стоян Тончев:

Прочетох и “разследването” за убийството на Алексей Петров. Предизборен тюрлюгювеч за пари, с цел – внушение, че е замесена “любовницата” му, която по документи е собственик на активите.
Колко удобно – да бъда рекетирана да “продаде” на точното място каквото й кажат и на каквато цена. Даже има и анонс – “Идва ли края на “Лев Инс”.

Според мен пък, партньорски служби са наясно от деня след убийството (както и при подготовката) кой стои зад него, през кои държави е преминало поръчението и т.н., но не се бъркат в “българските работи”, а ще използват ценната информация за свои цели – изненадващо и при необходимост.
Хипотеза.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Ето КОЙ уби Алексей Петров според любимата му придворна журналистка и подхвърленото и от Прокуратурата и МВР - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!