Следвайте "Буднаера" в Телеграм

САЩ вкарват министър в „Магнитски” и RICO по донос от партиен лидер

Горещ политически слух вълнува парламента повече от мъртвородения кабинет на ПП-ДБ – депутатите са се наострили от мълва, че се очаква САЩ да вкарат в списъците за корупция по законите „Магнитски” и RICO министър от правителството в оставка след показания, дадени на US територия от негов близък партиен лидер, докладва пред Narod.bg източник от Народното събрание.

Припомняме, че Законът за организации, осъществяващи рекет и корупция (RICO) – (Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Law – RICO), приет през 1970 г., е насочен точно срещу организираната престъпност, занимаваща се с рекет, корупция и пране на пари. т.е., за участие в структури от типа на италианската мафия.

Той е основен инструмент на американските власти в борбата срещу Коза Ностра, пуснала дълбоки корени в Америка през втората половина на XX в. Благодарение на закона множество от лидерите на „петте семейства” в Ню Йорк – Дженовезе, Лукезе, Коломбо, Бонано и Гамбино – получават дългогодишни присъди през 80-те години на миналия век.

По непотвърдена официално информация става дума за сигнал срещу финансовия министър Асен Василев в Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC), което можело да доведе до вкарване и в „Магнитски”, и в RICO заради 5-те милиона лева на американския гражданин Себастиан Бретшнайдер (Sebastian Bretschneider) покрай гнусния имотен скандал „Чаталджагейт”.


Себастиан Бретшнайдер запорира сметките на бивша фирма на Асен Василев

Заради тази сума US гражданинът, който се оказа директор на офшорка на Асен Василев, запорира сметките на бившата фирма финансист №1 в оставка „СТВ Консълтинг”, в която участие може да се окаже че има и Даниел Лорер, подчерта източникът на Narod.bg.

Дали сигналът срещу Асен Василев е подаден от неговия колега и ко-лидер на ПП Кирил Петков, за което специално пътувал до Щатите, какъвто е политическият слух, да кажат разбирачите от спецслужбите, призова информаторът на Narod.bg.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Лошо в Narod.bg: САЩ вкарват министър в „Магнитски” и RICO по донос от партиен лидер - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!