Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Защо някои хора не ги хапят комари?


maxresdefault.jpg (1280×720) (ytimg.com)

Някои хора са по-малко податливи на комарски ухапвания поради няколко фактора:

1. Генетика: Генетичната предразположеност може да играе роля в това дали някой е по-привлекателен за комарите или не. Някои хора имат по-малко привлекателни за комарите химикали на кожата, които ги привличат.

2. Ниво на дишане и усвояване на въглероден диоксид: Комарите се ориентират по-вече спрямо издишания от хората въглероден диоксид. Ако някой диша по-слабо или издъхва по-малко въглероден диоксид, може да бъде по-малко привлекателен за комарите.

3. Телесна температура: Комарите обикновено се привличат към хора с по-висока телесна температура, защото топлата кожа им се явява по-привлекателна. Ако някой има по-ниска телесна температура, може да бъде по-малко привлекателен за комарите.

4. Аромати и пот: Някои хора произвеждат по-малко аромати и пот, които привличат комарите. Силните аромати от парфюми, лосиони за тяло или други ароматни продукти, както и увеличеното изпотяване, могат да ги направят по-привлекателни за комарите.

Ето защо някои хора не ги хапят комари – Как да се предпазим от ухапване?

Все пак, важно е да се отбележи, че комарите са повлиятелни и могат да бъдат привлечени от различни фактори, като топлина, влажност, движение и други.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!