Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Реч на Байдън, приветстваща могъществото на НАТО, засенчена от сериозно падане на сцената

Президентът Джо Байдън в четвъртък засили натиска върху страните, които се въздържат Турция и Унгария, като каза, че Швеция ще се присъедини към НАТО „възможно най-скоро“. Първите две страни блокираха влизането на Швеция, но наскоро одобриха Финландия.

Байдън приветства единството на НАТО в реч преди церемонията по дипломирането на Академията на военновъздушните сили на САЩ в Колорадо Спрингс. „НАТО е по-енергичен и по-единен, отколкото е бил от десетилетия. Сега е още по-силен с присъединяването на нашия най-нов съюзник, Финландия – и скоро Швеция – към алианса, възможно най-скоро. Това ще се случи. Обещавам ви,“ каза президентът Байдън.

Военен дрон, управляван от изкуствен интелект, „уби“ оператора си в симулиран тест

Що се отнася до речта на Байдън на церемония по дипломирането в Академията на военновъздушните сили на САЩ, неговите важни забележки за НАТО или за каквото и да било съдържание на речта по този въпрос бяха незабавно засенчени от случилото се в момента, в който той започна да слиза от сцената...

 

 

Ето как Obektivno.bg описва значителното падане:

Президентът Джо Байдън се спъна и падна, след като раздаде последната диплома на церемония по дипломирането в Академията на военновъздушните сили на САЩ в четвъртък, но бързо стана и се върна на мястото си.

80-годишният президент на САЩ падна напред, хвана се с ръце, след което се изправи на едно коляно, подпомаган от трима души. Той се върна на мястото си без чужда помощ.

След като присъстващиите помогнаха на Байдън да стане, той посочи зад себе си, сякаш показвайки в какво се е спънал. След това той се смеси с други официални лица, усмихвайки се и давайки знак „вдигнат палец“.

Директорът по комуникациите на Белия дом Бен Лаболт написа в Twitter, че Байдън е добре. „Имаше торба с пясък на сцената, докато той се ръкуваше“, обясни той.

Падането дойде след обръщение на встъпителната церемония, в което Байдън предупреди абсолвентите, че ще постъпят на служба във все по-нестабилен свят, цитирайки предизвикателства от Русия и Китай.

Байдън, най-възрастният президент на САЩ, се кандидатира за преизбиране през 2024 г. Проучванията показват, че американците са загрижени дали кандидат над 75 години ще стане президент, коментира Ройтерс. Неговият водещ републикански опонент Доналд Тръмп навършва 77 години този месец.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Biden Speech Hailing NATO Strength Overshadowed By Serious Fall On Stage | ZeroHedge

Байдън се спъна и падна на церемония в Академията на ВВС на САЩ (ВИДЕО)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!