Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кирил Петков заплашил Радостин Василев, че "ще го приключи" – "Нямаш представа какъв е залога тук..."


Facebook

Бившият премиер се измъкна от разпит в прокуратурата днес: Кирил Петков кара тротинетка във Виена, прокуратурата го чака на разпит

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" и бивш премиер Кирил Петков е депутата, който е заплашвал народния представител от ПП-ДБ Радостин Василев да не провежда скандалната си пресконференция, на която изнесе потресаващи записи от разговорите на съпартийците си, научи Lupa.bg. Заплахата е била отправена в сряда вечерта, 25 май.

Петков е бил бесен от факта, че бившия му министър на младежта и спорта е готов да огласи скандалните им разговори публично и се е опитал да го накара да млъкне. "Не го прави, това ще е най-голямата ти грешка! Ти приключваш, човече, свършен си! Нямаш представа какъв е залога тук, не си играй!

Опасно е за теб!", казва Кирил Петков на Василев по време на срещата им, твърди източника на Lupa.bg. Още на следващия ден Василев алармира, че се притеснява да не му се случи нещо и настоява за охрана, която и получава.

Именно заради тази заплаха Кирил Петков е бил призован на разпит в Софийска районна прокуратура днес от 11 ч. Бившият премиер обаче не се е явил пред магистратите, тъй като в момента се намира във Виена. В събота вечерта Петков излетя за Братислава, където трябва да участва в международния форум "Globesec 2023", започващ днес, 29 май. На него ще присъства и Урсула фон дер Лайен. Вероятно причината да замине 2 дни по-рано е да не се яви на разпита за заплахи на Радостин Василев, смятат политически наблюдатели.

По-рано днес Софийска районна прокуратура разпространи съобщение, че се е самосезирала във връзка с информация, разпространена в медиите, в която се съдържат данни за извършено престъпление по чл. 143, ал. 1 от НК спрямо депутат от 49-ото Народно събрание. Прокурор при Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство за това, че на 25.05.2023 г. в гр. София, Р.В. е бил принуден да извърши нещо против волята си, като за целта е употребено заплашване. На 26.05.2023 г. Р.В. е дал сведения пред прокурор във връзка с образуваното досъдебно производство. Разследването по случая продължава. В случай, че бъдат събрани доказателства за извършено престъпление срещу републиката или друго от лица с имунитет, досъдебното производство ще бъде изпратено по компетентност в Софийска градска прокуратура.

Самият Радостин Василев от петък ходи с охрана. С полицейска закрила той се яви и в БНТ тази сутрин, където имаше участие. Бившият министър на спорта призна, че се чувства застрашен.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Първо в Lupa.bg: Кирил Петков заплашил Радостин Василев, че "ще го приключи" - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!