Следвайте "Буднаера" в Телеграм

НЕВЕЖИ или ?: Строителят на ГЕРБ „Трейс“ помля моста на Кольо Фичето край Бяла, за да лапне 10 млн. лева (СНИМКИ)


Бетонът на „Трейс“ съсипа архитектурното чудо на 156 години

Некадърната реставрация на моста на Колю Фичето над река Янтра край Бяла, област Русе, извършена от строителя на ГЕРБ „Трейс Груп Холдинг“, предизвика вълна от възмущение във фейсбук.

Причината е използването на бетон и нарушаване автентичния вид на съоръжението, построено през 1867 г.

Каменният мост е построен преди точно 156 години, а последният му ремонт е отпреди 100 години, когато при наводнение са отнесени част от колоните му.

Босът на „Трейс“ Николай Михайлов е един от най-близките до сърцето и чекмеджето на Бойко

Ремонтът за близо 10 милиона лева се финансира по европейска програма, кешът пак е прибран от абонирания за обществени поръчки олигарх на Бойко Николай Михайлов.

„Мостът на Кольо Фичето край Бяла, Русенско се реставрира за пръв път от 100 години. Дотук добре, но дали се прави по най-добрия начин? Не може да не си зададем този въпрос, виждайки грозния излят бетон, обграждащ една от колоните на архитектурния шедьовър. Изпълнителите са „ТРЕЙС ГРУП ХОЛД“ АД, „ТЕХНОСТРОЙ БЪЛГАРИЯ“, а стойността на проекта е малко над 9,5 млн. лева.“, пише потребител в мрежата.

„Мостът на Колю Фичето е съсипан от хора с дипломи, но без сърце“, коментира отец Стефан Стефанов от Русе темата за ремонта на моста на известния майстор в Бяла.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: НЕВЕЖИ: Строителят на ГЕРБ „Трейс“ помля моста на Кольо Фичето край Бяла, за да лапне 10 млн. лева (СНИМКИ) - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!