Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Министерството на външните работи на Украйна коментираха назначаването на ''сексолог без дипломатически опит'' за посланик... "обичайна международна практика"

От Министерството на външните работи на Украйна коментираха назначаването на Олеся Илашчук за посланик на Украйна в България. 

От ведомството на Дмитро Кулеба обясниха, че тя има съответната квалификация и назначаването на некадрови дипломати на посланически длъжности е обичайна международна практика.

„Назначаването на посланическа длъжност на некадрови дипломати е обичайна международна практика. В Украйна през последните две години всички извънщатни дипломати, назначени на постовете на посланици, са показали достойни резултати в работата. Само по тях, а не по интерпретации и образи, трябва да се преценява работата на посланика в чужбина“, се казва в съобщение на ведомството.

Медии в Киев: Новият украински посланик в България е ''сексолог без дипломатически опит''

Министерството на външните работи в Киев отбелязва, че българското правителство след оценка на кандидатурата ѝ е разрешило назначението на Илашчук, без да има резерви към работата ѝ в България.

Според Министерството на външните работи Олеся Илашчук притежава диплома с отличие по специалността „Краезнание“ от катедра „Международни отношения“ на Факултета по история, политически науки и международни отношения на Чернивския национален университет „Юрий Федкович“. Освен това има квалификация на специалист по международни отношения, преводач и владее английски език.

По-рано медиите в Украйна съобщиха, че президентът Володимир Зеленски е назначил за посланик в България човек, който няма опит в дипломацията и преди това „се е позиционирала като експерт по сексология и скъпоценни камъни“.

"Новият посаник на Украйна в България Олеся Илашчук е преподавала   "продвинутьiе техники орально-мануальньiх ласк", пише jobsnum.com.  

Украинският президент Володимир Зеленски назначи сексоложка без никакъв дипломатически опит за посланик в Република България, предаде украинското издание „Украинская правда“, цитирайки "Европейской правде". 

Олеся Илашчук няма опит нито в дипломацията, нито в публичната служба и досега е била специалист по сексология и скъпоценни бижута. Информацията, че новият посланик в България няма нищо общо с дипломатическата служба, беше потвърдена за изданието от няколко източника в дипломатическия корпус.

Олеся Илашчук ще замени на поста Виталий Москаленко.

Указът за рокадата беше подписан от Зеленски на 23 декември. Биографията на новия посланик в България все още не е публично достояние, но тя разкри някои подробности в два профила във фейсбук, които нямат официална отметка за верификация, но съдържат лични снимки и друга информация на Олеся Илашчук.

Един от тях не е актуализиран от дълго време - в него Илашчук се представя като специалист по обработката на скъпоценни камъни. В профила се посочва, че тя е възпитаник на Висшия съвет на диамантите в Антверпен, реномирана организация, която не е университет или образователен център, но предоставя определени образователни услуги.

В друг актуализиран наскоро профил, същото лице е представено като "клиничен психолог, семеен терапевт, гещалт терапевт, сексолог-консултант". Бъдещият представител на Украйна в страна-членка на ЕС и НАТО доскоро се е занимавал с въпроси на гещалт лечението в психологията и сексологията. В неделя вечерта този профил беше блокиран.

По-интересното е, че според медиите в Буковина, новата посланичка у нас е била обвиняема по наказателно дело, по което съдът е постановил оправдателна присъда. 

Вчера Илашчук откри канал в Телеграм, в който тази сутрин се оплака, че някой провежда срещу нея дискредитираща кампания.

"Виждам много невярна информация и негативизъм към мен. Е, нека враговете знаят, че за мен на първо място е моята родна Украйна и аз ще кажа истината. И може ли да се съди за човека само по думите? Ще бъде вярно да се каже какво всъщност съм направила", написа новата посланичка на Киев в София.

Източник/ци: Зеленски ни праща сексоложката Олеся Илашчук за посланик: Има квалификация на некадрови дипломат

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!