Следвайте "Буднаера" в Телеграм

АМИ СЕГА? Хакер от Дубай източил интимните тайни на Кирил Петков

Кирил Петков е станал жертва на хакерска атака, а поръчката за нея дошла от човек, намиращ се в далечен Дубай.

Пробивът е осъществен в периода, когато Петков беше министър-председател, довериха източници на „Телеграф“.

Разбит е негов акаунт в популярното приложение за социални контакти Telegram. Източени са всички негови лични чатове и снимки, които са станали достояние на човека дал поръчката .

От прокуратурата потвърдиха, че има такъв случай. Установен е и 31-годишен мъж от Благоевград, който е осъществил хакерската атака.

По информация на „Телеграф“ той е с имена Любослав Механджийски. Бил е задържан, а след това освободен срещу подписка.

В момента по случая се води досъдебно производство в Окръжната прокуратура на Благоевград.

Това ли е хакерът на Кирил Петков?

Това ли е хакерът на Кирил Петков?

31-годишен софтуерен специалист е заподозреният за хакването на акаунта на експремиера Кирил Петков в популярната платформа "Телеграм". Както вече съобщихме, благоевградският айти спец Любослав Механджийски е бил за кратко арестуван, а след това пуснат на свобода срещу подписка за източването на данните от профила на съпредседателя на "Промяната", включително снимков материал. 

Става въпрос за доста детайлно обучен хакер, който се занимава, по информация на Lupa.bg с техническото обезпечаване на една от най-големите уеб хостинг компании у нас. Освен това младият мъж има опит в редица други платформи и владее няколко езика на програмиране, а на фона на всичко това е и с тапия по специалността "Информационни технологии" от Техническия университет. 

Родом от Благоевград, Механджийски започва да се занимава със софтуер още в гимназията и продължава да пише кодове и след това в университета. Интересите му включват и разработването на различни програми, като не е ясно дали освен с т.нар. бяло хакерство, компютърният гуру не припечелва и от кибернамеса като тази, упражнена спрямо Кирил Петков. 

В медийни публикации се посочва, че благоевградчанинът е работел по поръчка от Дубай, но не става ясно кой наш заможен бизнесмен в емирствата се е свързал с него.  

Профилите в социалните мрежи под името на Любослав Механджийски откриват само един потребител с месторождение и жителство в посочения областен град - този на основната снимка. 

Източник/ци: АМИ СЕГА? Хакер от Дубай източил интимните тайни на Кирил Петков - Narod.bg

Това ли е хакерът на Кирил Петков? - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!