Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ГЕРБ ще преговаря за правителство с партиите, които са срещу Русия

ГЕРБ ще преговаря за съставяне на правителство с всички партии, които имат ясна позиция в подкрепа на Украйна и срещу Путин, заяви Бойко Борисов.

Проф. Иво Христов: Има мощен натиск отвън като ПРИФРОНТОВА територия, територията да бъде управлявана от редовен кабинет

Валентин Вацев: Правителството, което ще се появи по волята на американското посолство, ще трябва да обявява мобилизация и да изпраща български военни части в

„Ще предложим както беше през 90-те години – контактна група и преговарящи екипи, включително ще поканим хора с безспорна репутация по анти-Путиновата тема – Плевнелиев, Соломон Паси и тн., и те да са модератори на политическите разговори между партиите. Ще приемем тяхната социална програма, ще подкрепим съдебната реформа на ДБ, но не без условия“, обясни лидерът на ГЕРБ в пръв коментар след изборната им победа.

Бойко Борисов изтъкна, че най-важното в момента е кой е с Путин и кой е срещу него, както и кой е на страната на Украйна и кой не. „Нека това да е първата тема, по която да си заявим позициите. Българският народ ясно показа на изборите, че 77% са за евроатлантически ориентираните партии – близо 3/4 от населението е за продължаване на този път“, допълни той.

Като втора важна тема, лидерът на ГЕРБ посочи цени и инфлация. „Колко е ужасно това, което ни завеща правителството на Промяната. Асен Василев знае какъв обран бостан остави, затова вика нека те да се оправят, ние сме обидени на народа. Държавата изглежда отвратително и няма дълг в хазната. Това може да се реши с редовно правителство. Веднага да заявим, че влизаме в Еврозоната“, предлага още Борисов.

„Не виждам никакъв изход. Вариант ГЕРБ с ДПС или с Янев или „Възраждане“ да управлява, няма как защото ние сме най-евроатлантически ориентирани. Но, не виждам друг вариант за управление – ако те ни откажат на нас, после ние ще откажем и на тях. И ето ги новите избори, а войната е тука“, допълни той.

„Всичко останало ще бъде приказки на хора, които не си обичат народа и мерене на егото“, категоричен беше лидерът на ГЕРБ. „Съжалявам много ако някой си е мислил, че ще се изрепчим и ще кажем, че ние сме победителите и всички трябва нас да слушат. Това не го е казал народа, той ни даде 67 депутата. Едно е да не ти стига 1-2 депутати, а друго е да не ти стигат двойно. Предлагам всички да помислят и да си представят нещата след 2-3 месеца, когато ще бъде студено и войната ще върлува. Аз съм готов да направя всякакви отстъпки и компромиси в името на народа“, отсече Бойко Борисов.

„Предлагаме нещо, което е устойчиво, защото то ще бъде подписано и договорено. От народа зависи колко ще е устойчиво, ако хората са доволни ще изкара пълен мандат. Не поставям условия на никой. Ако иска Кирил Петков да си стои там, ако иска Асен Василев – също. Само, че е хубаво да се даде пример. Но, не мога да кажа махам се от ГЕРБ“, посочи Бойко Борисов.

„Моментът налага съединение. Ние печелим в 24 избирателни района, ДПС – в 5, а Продължаваме промяната – в 2. Картата е синя, но не това е най-важното. В 265 български общини ГЕРБ печели в 174, ДПС в 69, БСП в 13, ПП в 8, ДБ в 1. Получили сме подкрепата на 634 649 души. Върнали сме подкрепата на 38 193 души“, заяви Томислав Дончев, зам.-председател на ГЕРБ.

Проф. Джефри Сакс: САЩ взривиха газопроводите „Северен поток“

Проф. Джефри Сакс: COVID-19 е тръгнал от американска биолаборатория

Източник/ци: ГЕРБ ще преговаря за правителство с партиите, които са срещу Русия - Обективно

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!