Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кирил Петков: Няма да направим никаква коалиция с ГЕРБ, докато Борисов ги управлява

Опасността е, ако дадем цялата власт на един човек за дълго време, независимо кой е той

За твърденията, че в газовата връзка с Гърция газ няма, Петков коментира следното: "Да, сигурно някакви бордюри не са завършени, но тръбата е пълна с 40 бара. Важно е тази връзка да влезе в експлоатация

Тошко Йорданов: Петков продължава да лъже. Има огромно желание за власт

Борисов: Промяната уби България, перфектната буря ще дойде догодина

Корнелия Нинова: За да се върне на власт, Борисов лъже от сутрин до вечер

Докато Борисов управлява ГЕРБ, ние не можем да направим каквато и да е коалиция с него. Това коментира пред журналисти Кирил Петков, съпредседател на „Продължаваме Промяната“ (ПП). Петков участва в предаването „Седмицата“ по „Дарик Радио“. В предаването той повтори тезата си, че Борисов трябва да се пенсионира и оттеглянето на Борисов от властта би било от полза за България и за ГЕРБ.  

"ГЕРБ няма бъдеще, докато Борисов е техният лидер. Ние няма да направим никаква коалиция с ГЕРБ, докато Борисов ги управлява.

При него проблемът е много ясен - той е правил много грешки и според мен, престъпления. Той няма как да позволи да се направи съдебната реформа, която на нас ни трябва, по една много проста причина - ако я направим, той ще влезе в затвора", заяви той. 

Оптимист съм за следващия български парламент. В миналия парламент само 4 депутата не ни достигнаха, за да имаме 121 депутата. Аз вярвам, че с правилната кампания, правилното информиране, този път тези 4 депутата ще са от другата страна. Ако всички се обединим върху мисълта това да се достигне, вярвам, че е абсолютно възможно. Ако имаме тези 121 депутата ще продължим това, което започнахме", коментира Кирил Петков.

Според него служебното правителство от една страна е нещо хубаво – дава възможност на нови лица да излязат напред, да пробият през статуквото.

"Не трябва да позволяваме този институт на служебно правителство да продължава за повече от мандата, за който е решен. Самият институт на служебното правителство дава на един човек цялата власт. Опасността е, ако дадем цялата власт на един човек за дълго време, независимо кой е той", посочи Кирил Петков.

За твърденията на МРРБ, че в газовата връзка с Гърция газ няма, Кирил Петков коментира следното: "Кадрите, които видяхме – да, сигурно някакви бордюри не са завършени, но тръбата е пълна с 40 бара. Важно е тази връзка да влезе в експлоатация, защото цената на количеството, което минава през тръбата, пада от 140 евро на около 30 евро. Толкова е голям маржът между пазарните цени на газа в момента и цената на газа, който ще тече по тази връзка, че ние нямаме право на нито един ден да забавим пускането на връзката".

"Втори път не бих влязъл в коалиция, където имаме "троянски кон". Пред обществото ти получаваш целия негатив от общото управление и "ама имахме "троянски кон" вътре звучи като оправдание", категоричен е Петков.

Направих грешки, призна Кирил Петков. "Огромна грешка беше това със заплатата за Украйна, което казах. Получих вълна от критика, донякъде с право". 

Пред журналисти Кирил Петков посочи, че би било много по-ценно да се види дали другите политически партии биха били толкова твърди като тях и да се видят какви ще са политиките на другите политически партии, предаде БТА. Да влизаме в дискусии и реторика с едно правителство, което ще е тук за месец и половина, няма смисъл, коментира Петков. 

По думите му другото, което няма смисъл, е да се правят „алармистки“ изказвания по повод на служебното правителство, защото това не помага на хората да вземат истинските решения.  

Кирил Петков посочи, че когато става въпрос за "Демократична България" е ясно, че ПП и "Демократична България" ще бъдат в коалиция след изборите. Въпросът е в какъв формат да се явим на изборите, така че да имаме най-голям шанс за 121 народни представители в парламента, добави Петков и посочи, че е ясно какво става, когато не достигат четири народни представители.  

Петков определи като поредно безумие отказът на ЦИК да назначи за шефове на РИК представители на "Продължаваме Промяната". Вчера в съобщение от ПП информираха, че ще обжалват решението на ЦИК за избор на председатели на РИК. 

Поредното безумие, когато най-голямата политическа партия, няма правилно представителство, но това го очакваме, другото което виждаме, че в последните 30 дни има над 3500 статии срещу нас. Това е цяла индустрия, коментира Петков. 

Източник/ци: Кирил Петков: Няма да направим никаква коалиция с ГЕРБ, докато Борисов ги управлява

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!