Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Радев: Няма да приемем еврото през 2024, ако има дори минимален риск за българите!

Румен Радев не е против приобщаването ни към еврозоната, но не на всяка цена!

България част от еврозоната – да, но в никакъв случай това няма да бъде на всяка цена. Така смята президентът Румен Радев, който е готов да се противопостави на приема на еврото у нас, насрочено за 2024 година.

Румен Радев

Румен Радев отново показа, че е достоен лидер!

Държавният глава е убеден, че преди България да замени завинаги валутата си и да зачеркне лева, трябва да са прецизно обмислени и претеглени всички възможни плюсове и минуси. Основно за бъдещето на народа.

„Видяхме какво стана в Португалия като приеха еврото, говорим за тотална, за страшна стагнация в държавата им и драстично влошения живот на гражданите за няколко години напред.

Ние не искаме и няма да позволим това да се случи и с българите, които достатъчно обедняха и теглиха от над десетилетното управление на Бойко Борисов и ГЕРБ. Дори минимален риск да съществува за хората, няма да се съгласим да променим валутата“, обещава Румен Радев.

Освен това президентът е твърдо ЗА провеждането на референдум и допитване до населението. Голяма част от което, дори повече от 70%, се обявява в твърда защита на българския лев.

„Да, ние сме в Европа, стремим се към пълна интеграция, но ЕС трябва да знае, че интересите на държавата ни, на България, са над всичко. Първо те, после всичко останало. Така ще бъде“, твърд е Румен Радев.

Източник/ци: Радев: Няма да приемем еврото през 2024, ако има дори минимален риск за българите! – Портал 21

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!