Следвайте "Буднаера" в Телеграм

От къде дошло, там отишло: Откраднаха джипа на Деси Плевнелиева

Първо в Lupa.bg: Откраднаха джипа на Деси Плевнелиева

Чисто нов джип БМВ Х5 на Деси Плевнелиева, съпруга на бившия президент Росен Плевнелиев, е откраднат от паркинг на търговския център „Ринг мол“ в столичния ж.к. „Младост“, научи Lupa.bg.

Кражбата на возилото се е състояла вчера вечерта, малко след като бившата синоптичка от Нова тв е оставила джипа си на паркинг в търговския център. Според източник на Lupa.bg, джипът е задигнат посредством машина за предаване на сигнал. С подобен вид устройство напоследък се извършват почти всички кражби на автомобили.

Заради кражбата на джипа на Деси Плевнелиева МВР е стартирало акция срещу известни столични автокрадци, която се провежда в момента. Неофициално се твърди за арест на автоапаш с животински прякор, но до този момент няма потвърждение.

Деси Плевнелиева получи джипа БМВ Х5 като подарък от Росен Плевнелиев съвсем наскоро. Немското високопроходимо возило е със заводска цена от 185 000 лева. Автомобилът се води на името на екс президента на България, макар да се шофира от половинката му.

Хронологията на кражбата е следната: 

Случката се разиграла в събота. Банова паркирала колата си около 15,45 часа, но докато вървяла към входа на мола, чула сигнала за заключване на колата. "Говорех по телефона, когато един мъж с огромна раница на гърба доста арогантно се бутна поне 3 пъти в мен. Може би, ако не говорех по телефона, щях да реагирам доста по-бързо, защото бях чувала за подобна схема. Влизайки, не видях мъжа да влиза в мола с мен, и усетих, че нещо се случва. Върнах се - видях го, че той се насочва към моята кола. И видях как тя се отдалечава и излиза от паркинга с друг шофьор", разказа тя.

Полицията разполага със записите от камерите от кражбата. "Всичко се вижда", казва тя. И твърди, че става дума за добри професионалисти в кражбите, предвид заглушаването на сигналите на автомобила, както и джипиес сигналите до застрахователната компания и до мобилното приложение на телефона на синоптичката. 

Последното местоположение на хибрида е било засечено на Околовръстното шосе, край кв. Горубляне. 

Според нея "Ринг мол" е търговски център, особено предпочитан от апашите заради липсата на бариери и свободното излизане от него към шосето. 

"Връщаме се в онези мутренски, мракобесни времена отпреди 20 години?!", пита Плевнелиева. Време по което и самият Плевнелиев направи голяма част от богатството си, към което сега и по-младите "предприемачи" имат претенция. По думите на Плевнелиева, най-вероятно возилото й се намира в нечий гараж. 

"Дали тези хора не се ползват с някакъв чадър от по-високо?! Надявам се, че органите на реда ще си свършат работата, защото всички се надяваме на т.нар. "промяна", (от Бойковите времена през които Плевнелиев успешно забогатя) вкара политически елемент в личната си несгода тя. 

Източник/ци: Първо в Lupa.bg: Откраднаха джипа на Деси Плевнелиева - Lupa BG

Двама апаши задигнали возилото на Десислава Плевнелиева - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!