Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кирил Петков и Асен Василев по тайна доба на крака при Корнелия Нинова

Кирил Петков и Асен Василев по тайна доба на крака при Корнелия Нинова

От БСП зависи стабилността на бъдещото управление, а Нинова държи златния ключ за правителството

Малко сред 23 часа харвардците паркират колата си пред главния вход на соццентралата и с дебели папки под мишница влизат в партийния дом на левицата, се вижда от кадрите

Съпредседателите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев бяха засечени късно снощи да влизат в сградата на БСП на "Позитано" 20, съобщава агенция ПИК, която е документирила този факт с много снимки. 

Малко сред 23 часа харвардците паркират колата си пред главния вход на соццентралата и с дебели папки под мишница влизат в партийния дом на левицата, се вижда от кадрите. След това е започнала и срещата им с лидера на БСП Корнелия Нинова по стиковане на позициите си за бъдещото управление. 

Какво е предизвикало спешната рандеву не е ясно, но е категоричен факт, че от БСП зависи стабилността на бъдещото управление, а Нинова държи златния ключ за правителството. Без гласовете на БСП новата властова конфигурация е невъзможна.  

Ден преди среднощното посещение на Петков/Василев на "Позитано" 20 сайтът "Афера" съобщи, че двамата представили на Корнелия Нинова списък с имена на министри и заместник областни управители от квотата на БСП, като всички, без изключение!, били от вътрешната опозиция на БСП. Това предизвикало острата реакция на председателя на столетницата. В списъка били имената на Деница Златева, готвена за министър, на Мая Манолова - за шеф на КПКОНПИ, пост, който обаче не може да заеме, тъй като е ярко политческо оцветена. 

Както вече Епицентър.бг писа бъдещата власт ще бъде разпределена на квотен принцип, като броя на министерските кресла ще се определят от тежестта на партиите в парламента. Безспорно вътрешната опозиция на БСП ще се опита чрез президента да прокара свои кадри в управлението, но това ще срещне съпротивата на ръководството на соцпартията. Нинова държи конструирането на изпънителната власт да бъде на принципна основа, а не на базата на задкулисни договорки. Тя няма да допусне БСП да бъде заобикаляна или използвана като прикритие на интереси, извън тези, които се декларират публично по време на консултациите за изготвяне на бъдещата управленска програма.

Източник/ци: Кирил Петков и Асен Василев по тайна доба на крака при Корнелия Нинова

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!