Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Голям! Румен Радев спаси въгледобива ни от лапите на Америка

Румен Радев запазва единствения останал ресурс на България!

Въгледобивът на България

Президентът Румен Радев се явява за пореден път като спасител на българската държава. Това стана ясно, след като той се застъпи за родния въгледобив и не разреши да бъде унищожен от САЩ.

Бившият министър на икономиката Кирил Петков и бившият министър на финансите Асен Василев изявяват желание да закрият “Мини Марица – изток”, за да построят на нейно място частни индустриални паркове, за които се говори, че ще обслужват американски интереси, писа Skandalno.net.

Румен Радев с голям подвиг

България още преди много години е сключила договор, с който на практика премахва своя въгледобив в полза на Америка. В тази сделка обаче не фигурира дата и затова и до ден-днешен рудниците в “Марица – изток” работят.

Веднага щом научил за намерението на Петков и Василев, Румен Радев внесъл проект за възстановяване на държавата, където все още няма дата за ликвидиране на родния въгледобив. По този начин той го спасява от лапите на Америка.

Интересното е, че в последните 20 години нито едно правителство не посмя да закрие “Марица – изток”, въпреки сделката със САЩ. Кирил Петков е първият, който говори за това.

Според слуховете ген. Радев се е дистанцирал от Петков и Василев, след като узнал, че те обслужват чужди интереси. Както вече знаем, двамата не бяха избрани от президента в новия служебен кабинет.

Източник/ци: Голям! Румен Радев спаси въгледобива ни от лапите на Америка

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!