Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Каквото и да разправя матахарният хвалипръцко. Вчера пътувахме от София до Варна. Пътят е ужасен.

Ще напиша нещо, съзнавайки колко повърхностно и несправедливо е по всяка вероятност то.

Вчера пътувахме от София до Варна. Пътят е ужасен. Няма такъв път. Каквото и да разправя матахарният хвалипръцко.

Срам, срам, срам, срам!

И това е пътят от столицата до морската столица.

Средата на 20 век, а не 21-та година от 21 век.

Направихме почивка в Търговище.

Мило градче може да е било. Но след гадното и досадно пътуване ми се стори унило провинциално населено място. Навсякъде умислени и сърдити лица те посрещат в неугледни заведения, кафето им безвкусно, пиците ужасни, обръщат се към теб на "ти", не бързат да те обслужат, мухите не спират да пикират, говорът е като от речник на Найден Геров. Хората влачат умислено крака по криво-ляво направено ларго, едвам бутат количките си майки по уличка, която минава за главна, носи се мирис на минало и мириз на подминало градчето бъдеще.

Стана ми болно от застоялата картина на забравилата да се отбие тук съвременност.

Запитах се - как ли е да живееш тук!? Няма ли да се пръскат сърцата на хората от дефицит на перспективи и липса на алтернативи???

И ето, след вчерашния ден в Търговище, днес прочетох, че инфарктите там са най-честите в България...

Това е сякаш отговорът на моя зададен на себе си въпрос.

Пръскат се сърцата на хората в Търговище. А как би могло да бъде иначе...

За мен е очевидно, че Търговище е една малка България.

Трябва да се замислим. И да намерим решение.

Докато не е станало непроменимо късно.

Veselin Nikolov
Уважаеми, г-не...учил съм в София, живея в родния си град Търговище...имал съм възможността да бъда във всички областни градове...не че е голяма сила, но е един от хубавите градове

Mila Alexandrova
Поздрави от Търговище! Видяли сте “приличната” фасада на града. Има и змиярника с олющените панелки, “кръговото” от бели и червени бидони за милион и половина, мизерната индустрия като за провинция от Централна Африка, куцащите старци без зъби... В петък, пазарен ден духовият оркестър влачи фалшиво на площадчето “ в тоя град, в който аз съм роден..” и на душите им става едно такова топло.

Rymiana Marinova
Не само в Търговище положението е такова, а в цяла България! Народ - безличен и обречен на подчинение!!! Няма такава държава!!!!

Димитър Рибарски
Май скоро не сте се връщали в Перник
Като ви четях описанието за Търговище, представях си мръсната Струма, потъналият в прахуляк и боклуци парк, олющените мазилки на всички блокчета в центъра, грозният и смрадлив пазар...
Та, България не е само София, Бургас и село Чавдар!

Kiril Velev
Николай, Търговище все пак е областен център. Видимо нямаш представа какви градове призраци има в България.

Лилетка Иванова
Г-н Професоре,ако ви наведе Господ да имате път на към северозападната България,сигурна съм ще се разплачете,не само пътя,но и живота там е от преди новата ера. Има села без вода от мрежата,ох не искам да пиша,започва да ме боли глава. Там живота е от първобитно общинният строй.

Liudmila Ilieva
Когато се мине Дунав мост, драстична е разликата между румънските къщи и българските къщи по селата .
Толкова е огромна разликата , че чак те заболява наистина сърцето !
Като влезеш в България , все едно в задния двор на вехтошарски магазин влизаш . Занемарени къщи с ръждясали огради и външни врати. А дворовете пълни с боклуци и всякакви други неща.
Обърнете внимание, когато минавате този маршрут

Панайот Първанов
От 15 години непрекъснато пътувам между Гърция и България и правя сравнението, за което говорите. Хвалипръцкото не е за гонене, той си е направо за доживотно въдворяване, да не кажа нещо по-грубо, че ще ме блокират.

Dimitar Mitev
Прав си!! Но кой политик "изока" против геноцида извършен над северна България!!! А северозапада ... в Монтана е същото, а .....!! Няма смисъл, да го обсъждаме, имаме много да се учим, но докато не научим главното, че България е такава каквито сме ние нейните граждани, няма да се оправим!!!! Все някой ще ни е виновен бай Тошо, Жан, Симеон, ББ, обзалагам се че следва да ни е виновен и Слави Тр. не че не отиваме от трън та на глог пак .. !!!! ...Та ... докато търсим месия, докато превиваме гръб ту на изток, ту на запад ще е така!!! Няма го оня баща от приказката за неволята ..... или може и да сме се сетили че трябва да запрятаме ръкави и да почваме да метем и градим, ама ни е по-лесно да викаме, що да запрятаме ръкави ... и да ... !

Nikolay Slatinski, Facebook

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!