Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Хунтата на Баце продължава да краде: Коце Ботокса пръснал 2 100 000 лв. само за един ден – 4 април, парите ги няма

Хунтата на Баце е щипнала над 2 милиона лева само за един ден! Тоя път главната роля на далавераджия е поверена на нежния професор Костадин Ангелов, който официално пръснал 2,1 милиона лева за осигуряване на противоепидемичните мерки при провеждането на парламентарните избори на 4 април, но парите реално ги няма!

Пътят на измамата тръгва от кабинета на Бойко Борисов, който платил сумата през Министерството на здравеопазването.

Кои фирми усвоиха парите и какво доставиха, по каква процедура беше направено договарянето и спазен ли беше критерият за най-ниска цена провери кореспондентът на БНР във Велико Търново Здравка Маслянкова.

По Закона за извънредното положение здравният министър Костадин Ангелов сключил 9 договора, по които за изборите за над 2 милиона лева бяха купени 3 800 000 маски, 30 000 защитни гащеризона, 1 500 000 ръкавици и 73,5 тона дезинфектанти. Публична информация за доставките няма.

За начина на договарянето здравният министър в оставка д-р Коце Ботокса заяви за БНР:

„Обявените доставки, които ще бъдат доставени на Министерство на здравеопазването, се избират по най-ниска цена по начина, по който са обявени. Няма обществена поръчка, защото личните предпазни средства и дезинфектантите не попадат в обхвата на Закона за обществените поръчки към този момент“. Колко удобно, нали?! Под претекст коронвируса, Коце Ботокса харчи народна пара, чийто дири облаче се губят.

От договорите, предоставени по Закона за достъп до обществената информация, е видно, че само при доставките на хирургичните маски цените са над 26 000 лева по-високи от най-ниската предложена цена.

За доставката на 71 тона дезинфектанти за близо половин милион лева на великотърновска фирма не знаеха самите….производители.

Съсобственикът на фирмата Виктор Азманов заяви: „Не сме правили доставки към Министерство на здравеопазването във връзка с изборите. Ние нямаме договори. Ние не сме извършвали такава доставка“. Един от договорите се оказа, че е сключен от лице, което не е имало правно основание да прави това.

Та въпросът е, къде потънаха 2,1 милиона лева и дали Коце Ботокса не щипнал щедро за поредния семеен замък на фамилията?

Добротата може да промени съдбата, жестокостта поканва бедствия

Източник/ци: Хунтата на Баце продължава да краде: Коце Ботокса пръснал 2 100 000 лв. само за един ден - 4 април, парите ги няма - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!