Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Над 900 законодатели в 35 държави и региони подписаха съвместна декларация, призоваваща да се спре преследването на Фалун Гонг

Повече от 900 депутати в 35 държави и региони подписаха съвместно изявление, призоваващо за прекратяване на преследването срещу Фалун Гонг в Китай. Горната снимка е от южния бряг на езерото Бърли Грифин в Канбера, столица на Австралия.

(Minghui.org) В Деня на правата на човека, 10 декември, повече от 900 настоящи и бивши министри и членове на парламента в 35 държави и региони подписаха съвместно изявление, призоваващо Китайската комунистическа партия (ККП) да спре бруталното преследване на Фалун Гонг. Законодателите похвалиха мирните усилия на практикуващите Фалун Гонг да се противопоставят на преследването, което продължава вече 21 години.

Инициирано от членовете на канадския парламент Питър Кент и Джуди Сгро, както и от члена на шведския парламент Ан-Софи Алм, това съвместно изявление стартира на 20 юли. „Преследването на Фалун Гонг в Китай е една от най-суровите кампании срещу религиозна група в модерни времена”, пише в изявлението.

Фалун Гонг, известен също като Фалун Дафа, е система за медитация, базирана на принципите Истинност-Доброта-Търпение. Откакто през юли 1999 г. Китайската комунистическа партия (ККП) стартира национална кампания срещу тази практика, голям брой практикуващи са арестувани, задържани, затворени и изтезавани. Някои от тях са станали жертви на психиатрично насилие и принудително вземане на органи.

Тези зверства са добре документирани от правозащитни организации, правителствени органи и ООН, се казва в изявлението. „Ние, долуподписаните, настоятелно призоваваме китайското правителство да спазва международните норми и Международния пакт за

граждански и политически права на ООН, който Китай е подписал, и незабавно да спре преследването на Фалун Гонг в Китай и безусловно да освободи всички задържани практикуващи Фалун Гонг и други затворници на съвестта”, пише в изявлението.

Тези законодатели са от 35 държави и региони, включително Великобритания, Канада, САЩ, Германия, Франция, Италия, Дания, Ирландия, Холандия, Швеция, Швейцария, Белгия, Австрия, Норвегия, Финландия, Аржентина, Чили, Полша, Чехия , Словакия, Румъния, Естония, Израел, Унгария, Латвия, Литва, Испания, Венецуела, Кипър, Австралия, Нова Зеландия, Япония, Хонконг, Тайван и Индонезия.

Банер от практикуващи Фалун Гонг по време на марш във Вашингтон на 18 юли 2019 г.

Ева Ернст-Джиджич, член на Австрийския национален съвет и Комитета по правата на човека, пише: „Можете да бъдете спокойни, че ще продължа да ви подкрепям в постигането на вашата цел за прекратяване на нечовешкото преследване на Фалун Гонг. Няма да спра да напомням на китайските лидери, че Международният пакт за граждански и политически права важи също и за авторитарните страни."

Д-р Х. Гуспарди Гаус, член на Камарата на представителите в Индонезия, е съгласен. „Това са хора, които са избивани, нещо нечовешко, нещо много варварско. По мое мнение следователно трябва да се предприеме съдебен процес за неговото прекратяване“, пише той.

„Призовавам международната общественост да се изкаже по-решително и по-публично, като осъди продължаващия държавно-спонсориран отказ на китайското правителство за отричане на основните човешки права“, отбеляза Кент, „Трябва да продължаваме да работим и се надяваме, че Китай един ден ще уважи върховенството на закона, свободата на словото, събиранията и религията; ден, в който на площад Тянанмън ще могат да се изговарят на глас принципите на Фалун Гонг: Истинност, Доброта, Търпение.

Chinese version available

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Over 900 Lawmakers in 35 Countries and Regions Sign a Joint Statement Urging to Stop the Persecution of Falun Gong | Falun Dafa - Minghui.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!