Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Създателят на Project Veritas за американските медии и IT гигантите: Като в Съветския съюз е

/Поглед.инфо/ Начинът, по който CNN работи, не е журналистика, каза създателят на Project Veritas Джеймс О'Кийф пред водещия на Daily Wire Бен Шапиро. В същото време той подчерта, че комуникира неофициално с някои служители на IT гиганти и редица американски медии, които, „както в Съветския съюз“, не могат да кажат на никого нищо за случващото се в техните компании.

Нека да поговорим за някои записи, които сте публикували. За тези, които все още не са наясно, какви бяха записите, които публикувахте снощи?

ДЖЕЙМС О’КИЙФ, основател на Project Veritas: Имаше запис ... Има няколко различни ... Самият Джеф Зукър (президент на CNN - ИноТВ) говори за необходимостта да не се нормализира президентът, да се навлиза в определени теми и да не се осветяват други теми. Има запис, в който се говори за 11 септември и за преходния период. Според тях преходният период ще се отрази на националната сигурност. Те говорят, че Такър Карлсън е привърженик на превъзходството на бялата раса. Това са думите на главния консултант на CNN. Той казва, че Fox News има „час по бял шовинизъм“.

Като цяло това е в духа на Джеф Зукър, президентът на CNN, въпреки че обикновено ръководителите на медиите, медийните корпорации, не задават редакционната линия, не казват на своите репортери какво да отразяват и какво да не отразяват. Аз самият съм президент на собствената си организация, журналистите работят при мен и ми казват какви са новините. В това аз не им казвам нищо. И така, от тези първи записи от CNN можете да видите неприятната истина за техния работен процес.

Трудно е да се повярва, че много хора все още гледат на CNN като на обективен източник на новини. В края на краищата е очевидно, че позицията на редакционния съвет се определя отгоре. Говори се, че Джеф Зукър скоро ще си тръгне. Смятате ли, че това ще допринесе ли за напускането на Джеф Зукър на CNN? Като се има предвид, че е доста унизително.

ДЖЕЙМС О’КИЙФ: Мисля, че ще допринесе. Съдя по реакцията на CNN. Разобличавам CNN от години. И сега за първи път наистина реагираха. Отделът за корпоративни комуникации на CNN публикува няколко изявления. Ако гледате видеото от моя поток, ще видите колко обезкуражени са били те. Това също е вид психологически аспект. Мисля, че трябва да проявят откритост. Те не трябва да се срамуват от това, което казват по време на тези дискусии. Но предполагам, че сега те треперят от страх.

Самият факт, че имаме стотици часове записи и ще ги публикуваме на малки партиди постепенно, ден след ден. Ще бъде като декемврийския адвент-календар. Според мен от психологическа гледна точка на Джеф Зукър му е много болно.

Няма да ви помоля да ни разкриете своя график на публикуване, но бихте ли ни казали каква ще бъде, да кажем, основната тема на някои от материалите, които ще публикувате през следващите дни?

ДЖЕЙМС О’КИЙФ: Знаете ли, има нещо за Хънтър Байдън, което излиза тази вечер, и за разговорите на Зукър какво да покрием и какво не. Бен, мисля, че много от тези материали няма да бъдат ... Не знам дали ще шокират хората, защото мъдреците от CNN и така се държат много шокиращо. Според мен хората едва ли ще погледнат и ще кажат: „Еха!“

Но смятам, че всичко това дава възможност да погледнем зад кулисите и потвърждава подозренията за това как работи вътрешната им кухня, как тази организация, по думите на Ноам Чомски, „произвежда съгласие“, как те казват на хората какви са новините и как да се интерпретират. Според мен това не е журналистика. Така че мисля, че това е важна работа и се надявам, че ще привлече още повече информатори от тези компании, като човека от CNN, който се обърна към мен.

Имахте широк спектър от информатори от голям брой компании. Има ли повече от тях поради факта, че точно тези компании са много политизирани през последните години и не го крият. Разбира се, те винаги са били политизирани, но имаше време, когато поне се опитваха да го скрият.

ДЖЕЙМС О’КИЙФ: Да, информаторите вече са насъщния хляб на Project Veritas. Все още вършим работа под прикритие, но смисълът на работата под прикритие е да получим достъп. И хората, които са невероятно смели, могат да направят това, почти на ръба на саможертвата, защото всъщност те трябва да се хвърлят върху граната. В повечето случаи наблюдавахме това сред служителите на пощата, когато ставаше въпрос за изборите и бюлетините (за гласуване по пощата - ИноТВ).

Но в Google, Facebook, Twitter, CNN, New York Times има хора, които се чувстват предадени от самата клетва, която са смятали, че са дали, когато са си намерили работа в тези компании. Нещо повече, имаше няколко души, които общуваха с мен извън етикета и ни благодариха за работата. Но знаете ли, това е като в Съветския съюз: те не могат да кажат на никого за това и никога, още повече публично.

Превод: М.Желязкова

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Създателят на Project Veritas за американските медии и IT гигантите: като в Съветския съюз - Поглед Инфо (pogled.info)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!