Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Коронавирусът е най-успешният “износ” на Китай през 2020 г. и светът жъне плодовете сега

Коронавирус — самый успешный «экспорт» Китая в 2020 году. И теперь мир пожинает плоды

Китайски милиционери минават покрай затворения вход на Забранения град в Пекин, Китай, 26 януари 2020 г. Betsy Joles/Getty Images

Айлин Лай

Айлин Лай

„Западът не трябва да се кланя на китайския режим, който разболя света“, е заглавието на статия от Чарлз Мур, политически колумнист на The Telegraph и биограф на Маргарет Тачър.

С появата на коронавируса (ККП вируса) всичко се промени. Създаден нарочно или изпуснат случайно, по един или друг начин почти целият свят беше ужасен от пандемията. Ако Китайската комунистическа партия (ККП) не скри това, което се случва от самото начало, и постъпи както трябва, стотици хиляди смъртни случаи биха могли да бъдат избегнати, отбелязва авторът.

Здание лаборатории с четвёртым уровнем биобезопасности в Уханьском институте вирусологии

Лабораторията от ниво 4 по биобезопасност в Института по вирусология Ухан, провинция Хубей, Китай, 17 април 2020 г. HECTOR RETAMAL/AFP via Getty Images

"Хората най-накрая започнаха да обръщат по-голямо внимание на китайския комунистически режим и това, което видяха, не им хареса."

Мур отбелязва, че международната общественост е поразена от тайнствеността, репресиите, пропагандата и нечовечността на ККП. Не е новина, че ККП преследва уйгури и тибетци, насилствено извлича органи, потиска Хонконг и заплашва Тайван.

Западният свят също се погледна отвън и забеляза, че мнозина от висшите ешелони са пленени от меката сила на ККП, което е резултат от работата на Работния отдел на Обединения фронт* на комунистическата партия, пише Мур.

Културни институции, включително престижни университети като Кеймбридж, са получавали пари от ККП с надеждата никой да не разбере за условията на сделката. Бивш високопоставен държавен служител, индустриални титани и дори един от лорд-лейтенантите, представител на кралицата, са се озовали в управителния борд на Huawei във Великобритания.

Логотип Huawei на конференции Huawei Connect 2019 в Шанхае

Логото на Huawei на конференцията Huawei Connect 2019, Шанхай, 18 септември 2019 г. STR/AFP via Getty Images

Едва след избухването на епидемията COVID-19 британското правителство със закъснение се вслуша в предупрежденията за заплахата за националната и международната сигурност от комунистическия режим и реши да откаже да използва оборудването на Huawei за създаване на 5G мрежа, се казва в статията.

Дори консервативните депутати, които не се интересуват от външна политика, създадоха Китайска изследователска група за наблюдение на заплахата от ККП.

Сега обаче изглежда всичко отново се е променило. Китай беше първият, който се сблъска с вируса и сега властите казват, че са били първите, които са се справили с него и че през предходното тримесечие икономическият растеж на Китай е бил много по-добър от този на която и да е западна държава.

„Изглежда режимът, който зарази света, печели от това. Коронавирусът се превърна в най-успешния и наистина ненадминат износ на Китай през 2020 г.“, пише Мур.

Новата концепция е следната: забравете кой е започнал епидемията, „ценностите“ на китайския комунистически режим са по-добри в справянето с вируса, отколкото западните.

„Трябва да се поклоним на режима, който ни разболя. Това изглежда невероятен аргумент. Никога не бихме се сетили да мислим така за Америка или Обединеното кралство, ако един от тях бе разпространил пръв Ковид по света; въпреки това ние просто оставяме на мира диктаторския режим”.

Авторът се позовава на китайския експерт Чарлз Партън, който определи борбата между ККП и Запада като „Война на ценностите“.

„Председателят Си продължава да говори за „основните ценности на социализма“, всички те са еднакво недемократични. Трябва да се противопоставим на тези ценности с нашите собствени“, подчертава Мур.

Пустой главный проспект Тираны во время пандемии COVID-19

Празният главен булевард на Тирана по време на пандемията COVID-19, Албания, 14 март 2020 г. GENT SHKULLAKU/AFP via Getty Images

В интервю за The Epoch Times Ву Уенсин, директор на Германската международна асоциация за правата на човека (IGFM) и експерт по Китай, каза, че ползите и левите течения са принудили много западни държави временно да забравят за основните си ценности, но европейските ценности са дълбоко вкоренени, трудно е да бъдат унищожени напълно.

Ву Уенсин е уверен, че в крайна сметка те ще изоставят ККП, която се придържа към диктатура и тирания, и ще изберат свободата, човешките права и върховенството на закона.

Френският сенатор Оливие Кадик също наскоро заяви в интервю за NTDTV, че ако се обединят парламентарните членове по ​​света, които защитават демократичните ценности, ККП няма надежда за победа.

„Сега трябва да предприемем ефективни действия възможно най-скоро, невъзможно е това да продължи. Дали действително правителствата са разбрали заплахата, която ККП представлява за демокрацията? Мога да ви кажа, че да, не се съмнявам в това." _________

* Обединеният фронт е политическо сдружение, което номинално е Народен фронт и се ръководи от Китайската комунистическа партия.

Источник: The Epoch Times

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.epochtimes.ru

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!