Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Критична точка за Америка днес

A statue of George Washington in front of Federal Hall in New York City on Sept. 5, 2002. (Spencer Platt/Getty Images)

ИЗБОРИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА

От основаването си до наши дни, Съединените американски щати представляват светещ маяк за религиозната свобода и свободата на словото в света.

Но това, което мнозина не са успели да осъзнаят е, че през последните няколко десетилетия тази нация е обсебвана бавно от комунистическия призрак.

На фона на достоверни твърдения за измама на гласоподаватели и нередности на последните избори, Америка сега е на ръба на падането си в комунистическата бездна.

Комунистическият призрак създаде режимите на Съветския съюз, Куба, Северна Корея и Китай. Неговата идеология на тоталитаризъм цели контрол над човечеството, а не неговия разцвет.

Постепенното му превземане на Запада е извършено посред бял ден. Както френският поет Шарл Бодлер пише през 1864 г., „най-големият трик на дявола“ е да те убеди, че той не съществува.

По време на Студената война светът беше разделен между два военни и политически лагера. И все пак, докато техните социални системи изглеждаха диаметрално противоположни, един и същ процес се провеждаше и в двата лагера, но в различни форми.

Много ревизионистки комунисти от западен стил, социалисти, фабианисти, либерали и прогресисти публично отхвърляха съветските и китайските модели, докато усилията им водеха обществото по пътя на социалната структура, която не е по-различна от тези на Съветския съюз и Китай. И така беше за голяма част от западния свят.

Западът беше облекчен при падането на Берлинската стена през 1989 г. и падането на Съветския съюз само няколко години по-късно.

Призракът на комунизма обаче никога не е умирал.

Той продължи да процъфтява в Китай, най-многолюдната нация в света. И докато Студената война приключи, международното комунистическо движение никога не е спирало усилията си за постигане на своята глобална цел - комунистическо господство.

Докато комунистическите режими продължават със своите твърди диктатури, партийната политика в свободните общества стигна до кризисна точка. Така комунизмът използва вратички в правната и политическата система на демократичните нации, като манипулира основните политически партии.

Тези десетилетни усилия са сега на прага на успеха.

Социализъм

Социализмът винаги е бил част от марксизма и международното комунистическо движение. Както е заявил Ленин, „Целта на социализма е комунизмът“. В демократичните държави социализмът бавно изяжда свободите на хората чрез законодателство.

На Запад процесът на установяване на социалистическата система отнема десетилетия или поколения, поставяйки хората в състояние на постепенно свикване със социализма. В крайна сметка резултатът на социалистическите движения, прилагани постепенно и чрез „законни” средства, не се различава от този на техните насилствени съмишленици.

Социализмът неизбежно претърпява преход към комунизъм, като хората непрекъснато се лишават от правата им, докато не остане само един тираничен, авторитарен режим.

Социализмът използва идеята за гарантиране равенство на резултатите чрез законодателство, но тази на пръв поглед благородна цел противоречи на природата. При нормални обстоятелства хората естествено се различават в своите религиозни убеждения, морални стандарти, културна грамотност, образователен произход, интелигентност, сила на духа, трудолюбие, чувство за отговорност, агресивност, иновации, предприемачество и т.н.

В действителност стремежът на социализма към равенство потиска нравствеността и лишава хората от свободата да се стремят към добро.

Социализмът използва „политическата коректност“, за да атакува най-вече нравствеността и изкуствено да принуждава всички да бъдат еднакви. Това дойде с легализирането и нормализирането на всякакъв вид атеистична и профанична реч, сексуални извращения, демонично изкуство, порнография, хазарт и употреба на наркотици.

Резултатът е вид обратна дискриминация срещу онези, които вярват в Бог и се стремят към нравствено и морално извисяване, с цел тяхното маргинализиране и евентуално унищожаване.

Левите и други пагубни планове успяха да придобият толкова голямо влияние в западните страни, до голяма степен благодарение на помощта на масмедиите. В страните, управлявани от комунистически режими, всички медии са обект на държавна цензура, ако не са пряко контролирани от комунистическата партия. На други места медиите бяха поставени под властта на финансови и партийни пристрастия. Честните репортажи и дискурси са затрупани от лавини сензационизъм, политическо атакуване на всякакви добродетели и откровено фалшиви новини.

По целия свят социалистическите и комунистическите движения се възползват от икономическите вълнения и пандемията, за да се изкачат на позиции на влияние, с крайната цел да свалят съществуващия обществен ред.

Сега виждаме същото и в Америка.

САЩ са стигнали твърде далеч в социалистическата идеология. Основните медии защитават идеите за равенство и следват атаките на Китайската комунистическа партия (ККП) срещу Америка. По-младите поколения възприемат благосклонно социализма и са сред най-трескавите участници в протести и бунтове, целящи унищожаването на американското културно наследство.

Междувременно обществото като цяло подкрепя идеята, че правителството трябва да покрива разходите за здравеопазване, образование и евентуално разходите за живот. Съзнателно и несъзнателно постепенно търгуваме свободите си за система, която упражнява контрол над хората.

Социализмът и комунизмът претендират за пълно притежание на всичкото имущество и живота на хората. Социализмът изисква хората да се откажат от вярата си в Бог и вместо това да приемат държавата като свой Бог.

Съединените щати, място, основано на фундаментална вяра в свободата, се превърна в държава, в която свободата е предадена. Това доказват  изборите през 2020 г. и достоверните твърдения за измама на избирателите.

Нацията, която ще спечели най-много от всичко това, е Китай, където ККП управлява брутално повече от 70 години, което доведе до неестествената смърт на най-малко 65 милиона души.

За комунистически Китай Съединените щати винаги са стояли на пътя на комунистическата цел за глобален контрол. Целта на комунистическия режим винаги е била да свали САЩ и да стане доминиращата сила в света.

В продължение на десетилетия той работи за постигането на тази си цел и сега е близо до постигането й.

Неговите методи за подриване са усъвършенствани и работят дълбоко. Директорът на ФБР Кристофър Рай заяви през юли, че агенцията има близо 2500 открити разследвания за контраразузнаване, свързани с Китай, и че агенцията открива ново такова на всеки 10 часа.

Възходът на Китай обаче бе спрян и дори обърнат в обратна посока от администрацията на Тръмп, която разкри смъртната заплаха на ККП за САЩ. Държавният секретар Майк Помпео определи ККП като „централната заплаха на нашето време“. Бяха предприети национални усилия за освобождаване на САЩ от влиянието на ККП, както и за противодействие на агресията на партията в чужбина. Излишно е да се казва, че китайският комунистически режим ще спечели много от евентуален край на президентството на Тръмп.

Битка между доброто и злото

Комунизмът учи хората да заменят вярата в Бог с атеизъм и материализъм.

В резултат на това в днешния свят критериите за различаване на доброто от злото са обърнати обратно. Праведността се счита за нещо лошо, а злостността за състрадание.

В началото на 20-ти век атеистичната и антитрадиционна мисъл започнаха постепенно да проникват в училищните програми, подпомагани от леви педагогически експерти, които инфилтрираха академичните среди и взеха контрол над образователната политика.

На публиката се насади модерно съзнание и тя бе мобилизирана да надвие малцинството от хора, които упорито държат на традицията. Интелектуалци отправят тежка критика към народните култури по света, насърчавайки тесногръди предразсъдъци сред посредствените си поддръжници. Злоупотребява се с понятията за критично и творческо мислене, за да се накара младото поколение да се противопоставя на авторитетността, като с това им се пречи да усвояват знанията и мъдростта на традиционната култура.

В комунистическите страни след избиването на носителите на традиционната култура по-голямата част от населението беше индоктринирана да участва в революцията. След като ККП завзе властта й трябваха 25 години, за да отгледа поколението „вълчета“, китайски термин за тези, които са израснали по време на комунистическото управление и са индоктринирани да мразят и убиват класовия враг. Те бяха насърчавани да се бият, разбиват, обират и изгарят безразборно.

Epoch Times Photo

Кадри на комунистическата партия окачват плакат на врата на китайски мъж по време на Културната революция през 1966 г. Думите на плаката посочват името на човека и го обвиняват, че е член на „черната класа“. (Публичен домейн)

ККП активно култивира настроения за убийства. По време на Културната революция тийнейджърките с готовност пребиват учителите си до смърт като част от идеологическия кръстоносен поход на Мао.

На Запад комунистическите партии гордо се придържат към опита на Френската революция и Парижката комуна. Всяка революция и въстание са започнати от тълпи, които не са имали скрупули, срам и състрадание.

Комунизмът е бич за човечеството. Целта му е унищожаването на човечеството, а неговите планове са щателни и конкретни.

Междувременно човешката цивилизация е дадена на човека от божественото. Ако хората унищожат своята култура и традиция, и моралът на обществото се срине, тогава те няма да успеят да разберат божественото.

Можем да пробием през опита на комунистическия призрак да унищожи човечеството само като активно отхвърляме влиянието му и вместо това следваме божественото, възстановяваме традициите и издигаме нравствеността и морала си.

Това е ера на отчаяние, но и на надежда.

Тази статия е написана частично въз основа на специалната редакционна поредица „Как призракът на комунизма управлява нашия свят“. За да прочетете поредицата, щракнете тук.

ИЗБОРИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.theepochtimes.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!