Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Фалшива демокрация. Или как измамите с изборите в САЩ подкопаха доверието в системата

Фальшивая демократия. Или как мошенничество на выборах в США подорвало доверие к системе

Изборен работник сканира бюлетини в окръг Кларк, Северен Лас Вегас, Невада на 7 ноември 2020 г. Ethan Miller/Getty Images

ИЗБОРИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА

Айлин Лай

В среду ведущий Fox News Такер Карлсон подтвердил, что на президентских выборах в США в этом году голосовали умершие.

Водещият на Fox News Тъкър Карлсън потвърди в сряда, че мъртви хора са гласували на президентските избори в САЩ тази година.

Повече от седмица след деня на гласуване, много от 72-те милиона избиратели на Доналд Тръмп все още вярват, че изборите са в основата си несправедливи. И са прави, казва Карлсън.

„Демократите напълно промениха начина си на гласуване на тези избори. Нашата система никога не е била толкова хаотична и уязвима за манипулация“, каза водещият.

Ведущий Fox News Такер Карлсон

Водещият на Fox News Тъкър Карлсън. Чип Сомодевила / Гети изображения Chip Somodevilla/Getty Images

„Това, което ще ви кажем, е истина. Това не е теория. Това се случи и ние можем да го докажем."

Водещият на Fox News каза, че други новинарски издания също могат да намерят доказателства, но те просто са решили да не го правят. Позицията на основните медии е проста - не е имало изборна измама и те го повтарят отново и отново.

Мъртвите гласуват

На деня правителството на Джорджия потвърди, че ще преброи всички гласове ръчно.

Според водещия, сред гласовете в Джорджия одиторите са намерили бюлетина от жена на име Дебора Жан Кристиансен. Никой няма да каже лоша дума за нея. Дебора е починала през май миналата година, така че нейните приятели ще бъдат изненадани да научат, че дори след смъртта си, тя все още е била в състояние да се регистрира и да гласува, вероятно за Джо Байдън.

Друг пример за триумф на изборите над самата смърт е Джеймс Блалок, пощальон от Ковингтън. Джеймс е починал през 2006 г., но това не му е попречило да гласува на изборите миналата седмица 14 години по-късно.

Линда Кеслер от Никълсън е друг такъв случай на възкресение от мъртвите. Кеслер е починала през 2003 г. и 17 години по-късно тя все още избира президент.

Едуард Скуот от Трентън почива преди пет години и изглежда, че е напуснал този свят завинаги. Но не, Едуард не е пропуснал да гласува миналата седмица.

Как са го направили? Как точно са гласували? Карлсън дава отговора - по пощата. Изпращането на бюлетини по пощата „помага“ на починалия да гласува. Той каза, че отделните щати са изпратили бюлетини и формуляри за регистрация на милиони хора по собствена инициатива.

Работник избирательной комиссии сортирует бюллетени в округе Малтнома, Портленд, штат Орегон, 2 ноября 2020 года

Изборен работник сортира пощенски бюлетини в окръг Мултнома, Портланд, Орегон, 2 ноември 2020 г. Nathan Howard/Getty Images

„Като претекст за това са послужили COVID-19 и необичайната ситуация в областта на общественото здраве. И резултатът е сътворяване на измами”, каза водещият.

Демократите изискват отмяна на проверка на подписите

Проучване на Pew Research Center от 2012 г. установи, че в списъците с избиратели в Съединените щати все още има около два милиона починали, около три милиона души са регистрирани в повече от един щат, а около 24 милиона адреси на избиратели са невалидни или неверни.

Ако започнете да изпращате бюлетини по такива списъци, тогава броят на случаите на измами с гласове със сигурност ще се увеличи, „и точно това направиха демократите“.

Избиратель заполняет свой бюллетень в Лансинге, штат Мичиган, 3 ноября 2020 года

Избирател попълва бюлетината си в Лансинг, Мичиган на 3 ноември 2020 г. John Moore/Getty Images

Да вземем например щата Невада, където Джо Байдън е начело тази година с около 40 хиляди гласа. Демократите са държавни служители и техните адвокати са се погрижили за това Невада да не изпраща искания за гласуване, а действителни бюлетини до всеки регистриран избирател в щата, дори и да няма искания за бюлетини.

Демократите направиха това, макар да знаеха много добре, че над 41 000 регистрирани гласоподаватели в Невада не са гласували или подновили регистрациите си повече от 10 години. Много от тях са починали или напуснали държавата, но бюлетини все пак са им били изпратени.

„Те разбират, че когато изпращате бюлетини по пощата, като използвате непроверен избирателен списък, не можете да знаете точно кой гласува. Но за да са сигурни, че измамата ще стане, демократите заведоха дела в Невада да се изключи проверката на подписа“, казва Карлсън.

Сенатор США от штата Южная Каролина Линдси Грэм

Американският сенатор Линдзи Греъм от Южна Каролина на конвенцията CPAC на Националното пристанище, Мериленд, 28 февруари 2019 г. Samira Bouaou/The Epoch Times

Председателят на комисията по правосъдие в Сената Линдзи Греъм смята, че проверката на подписа е ключова мярка за предотвратяване на евентуални измами, поради което неотдавнашните промени в правилата в Пенсилвания и Мичиган пораждат безпокойство в това отношение.

Греъм се позова на поправките от 2020 г. в Пенсилвания. Новият указ до голяма степен премахва изискването за проверка на подписите върху бюлетините.

През 2019 г., много преди пандемията от коронавирус, сенаторът Рон Уайдън от Орегон излезе със законопроект за гласуване по пощата. Съгласно този закон всеки щат трябва да изпрати бюлетини до всички избиратели в непроверен списък.

„Независимо дали сте го поискали или не, дали сте жив или мъртъв, получавате бюлетина. Това е подстрекаване на демократите към измами, не може да се нарече по друг начин“, отбелязва водещият.

Това лято демократите в Камарата на представителите приеха така наречения Закон за героите, каза Карлсън. Законът не само позволява бюлетините да се изпращат по пощата до всички избиратели в САЩ, но също така забранява на отделните щати да ограничават събирането на бюлетините. Това означава, че всеки може да събира бюлетини от мъртви или живи гласоподаватели и да ги дава на избирателните секции, като няма да има надзор.

„Това е безумие, но очаквайте нещо друго. Правилата за свободно гласуване са твърде удобни за левите, за да не ги използват."

Демократичната държава се нуждае от доверието на хората

„Ако ни е грижа за нашата демокрация, трябва да изискваме чисто и честно гласуване, независимо от резултата. [Избирателната] система е това, което трябва да защитим. Изпращане на бюлетини на избиратели от списъци без проверка води до гласуване на мъртви."

Силициевата долина "прави всичко възможно", за да помогне на демократите да победят републиканците на есенните избори, каза Карлсън.

На края Карлсън обобщи, че на първо място демокрацията се нуждае от общественото доверие.

„Ако искате да спечелите доверието на хората, ако искате те да повярват в системата, не е достатъчно да крещите за това по телевизията и да им кажете, че трябва да ви вярват. Трябва да създадете система, която заслужава доверие."

Источник: The Epoch Times

ИЗБОРИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.epochtimes.ru/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!